Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=5503

Gulbene sīvā cīņā piekāpjas Madonai

2016.02.15 09:16

Aizvadītajā nedēļas nogalē, spēcīgākie Latvijas pauerlifteri sanāca kopā jau otro reizi šā gada sezonā, lai noskaidrotu spēcīgākos klasiskās spēka trīscīņas sportistus. Galvenā cīņa sacensību gaitā izvērtās starp kaimiņiem Gulbeniešiem un mājiniekiem Madoniešiem

13. februārī 2016. gadā Madonas 2. Vidusskolas sporta zālē, norisinājās Latvijas kausa otrais posms pauerliftingā, kas bija tieši spēka trīscīņas atklāšanas posms šai sezonā. Kā jau pirms sacensībām, tik runāts, ka Madona varētu būt augtiem rezultātiem un pārsteigumiem bagāts kausa posms. Šo apgalvojumu pierāda sportistu augtie rezultāti, kas uzrādīti sacensību gaitā. Par nervu saspringumu sportistiem, kā arī līdzjutējiem, parūpējās Madonas un Gulbenes sportisti, kas negrasījās piekāpties ne par kilogramu, ko likt uz stieņa. Katrs kilograms, kā arī pareizi izpildi piegājiens pēc piegājiena, cīņā par komandām svarīgajiem ieskaites punktiem. Sestdienas vakars noslēdzās par labu mājiniekiem, kuri vietējo atbalsta vadīti, par vienu punktu spēja izvirzīties priekšā kaimiņiem Gulbeniešiem.

Madona godam uzvaru atstāj mājās, Gulbenes komanda nedaudz vīlušies, bet noteikti gatavojas jau nākamajai cīņai pret Madonu, šoreiz otrajā vietā, bet godpilno pjedestālu noslēdz Viesītes sporta centra sportisti. Kopumā uz startu spēka trīscīņas sacensībās bija ieradušies 16 spēcīgākie Latvijas pauerliftinga klubi.

Sacensības norisinājās pēc IPF (International Powerlifting Federation) noteikumiem spēcīgākos sportistus noskaidroja ņemot vērā trīs vingrinājumos augstāk uzrādītos rezultātus (svara stieņa spiešanā guļus, tupienos ar svaru un svara vilkmē no zemes).  Kā jau vienmēr šāda veida sacensībās galvenās ir absolūtā vērtējumā notiekošās cīņas, katrā vecuma grupā. Absolūti labākos nosaka pēc Vilksa punktu sistēmas, ņemot vērā sportista personīgo svara attiecību pret pacelto kilogramu summu.

Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva mājiniece, pērnā gada Eiropas vicečempione klasiskajā spēka trīscīņā. Madoniete Ieviņa Liģerte, kopsummā pieveicot 385kg. Sportistei pa spēkam bija pietupienos uzrādītie 135kg, svara stieņa spiešanā guļus Ieviņai pacelti 80 kg, kā arī vilkmē no zemes 170 kg.

Jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem spēcīgākais Rēzeknietis Vladislavs Groms, kam pārliecinoša uzvara starp jauniešiem kopsummā pieveicot 510 kg Rēzeknietim pirmajā vingrinājumā, tupienos ar svaru stieni, izdevās pieveikt 190 kg lielu svaru. Spiešanā guļus uzrādīti 120kg, bet sacensības sportists noslēdza ar 200 kg vilkmē no zemes.

Junioriem vecumā līdz 23 gadiem pērnā gada Eiropas jauniešu čempions klasiskajā spēka trīscīņa kopsummā uzrādot rezultātu 675 kg, Madonā bija ieradies uzvarēt. Ko lieliski pierāda Gulbenieša Ulda Rolanda Ķiploka uzrādītais rezultāts. Tupienos sportistam 245 kg svara spiešanā guļus 150 kg, bet vilkmē no zemes milzu 280 kg. Pārliecinoša uzvara, raksturo šī sportista cīņu Madonā.

Vīru grupā skatītāji un sporta entuziasti varēja vērot, kā cīņā par Madonas uzvaru kopvērtējumā cīnās Madonietis, sacensību galvenais organizators, kā arī nu jau Latvijas kausa otrā posma uzvarētājs Mārtiņš Lielups. Mārtiņam rezultātā 602, 5 kg. Sportists uzrādīja 217,5 kg pietupienos 142,5 kg svara stieņa spiešanā guļus, kā arī vilkmē no zemes pieveica 242,5 kg. Spilgti apliecinot - Madonā ir spēks.

Veterāniem uzvaras laurus plūca Jēkabpils sportists Dmitrijs Stepenko, lieki piebilst, ka sportista uzrādītie 582,5 kg kopsummā, lika iesvīst arī jaunajiem sporta entuziastiem. Dmitrijs spēja ietupties ar 205 kg, spiešanā guļus 152,5 kg un vilkme no zemes 225 kg. Šis rezultāts sportistam ļāva svinēt uzvaru.

Pauerliftinga Federācija sveic visus sportistus ar panākumiem un atgādina, ka jaunnedēļ 20. februārī tiekamies jau trešajā kausa posmā, kas norisināsies Inčukalna novada čempionāta laikā, svara stieņa spiešanā guļus uz reižu skaita. 

Individuālie rezultāti un komandu vērtējumi, kā arī bildes, video no sacensībām pieejami:

http://www.powerliftings.lv/?page=comments&id=1453 

 

Informāciju sagatavoja:

LPF sabiedrisko attiecību speciālists

Arvis Iļjins, mob. tālr. 27150201

Latvijas Pauerliftinga federācija

Biedrība Spēka Pasaule

e-pasts sab@sp.lv