Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=5429

Ar izcilu notikumu mūzikā aizsāksies Jāņa Norviļa 5. starptautiskais jauno pianistu konkurss

2016.01.04 12:47

Par izcilu to var nosaukt tādēļ, ka mūsu Steinway flīģeļa stīgas un rezonatorus skaņās un krāsās iedzīvinās mūsdienu klaviermūzikas starptautiska mēroga personība, pianiste Dina Joffe. Koncerta programmā ir iekļauta nemirstīgā Johana Sebastiana Baha mūzika, savukārt koncerta otrajā sadaļā klausītājiem būs iespēja iegrimt romantiskās mūzikas burvībā klausoties Frederika Šopēna reibinošo aizrautību.

Jāatzīmē, ka izcilā pianiste Dina Joffe savas mūziķes gaitas ir sākusi Latvijā, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un tās turpinājusi Maskavas Centrālajā mūzikas skolā, kas neapšaubāmi ir viena no labākajām skolām pasaulē. Vēlāk talantīgā māksliniece absolvējusi Maskavas P.Čaikovska mūzikas konservatoriju profesores Veras Gornostajevas vadībā.  

Pianiste ar izciliem sasniegumiem ir startējusi dažādos konkursos un kā nozīmīgākos jāatzīmē Roberta Šūmaņa starptautiskais konkurss Vācijā un prestižais Frederika Šopēna konkurss Varšavā (abos iegūta galvenā balva).

Par mākslinieces augsto novērtējumu starptautiskajā arēnā liecina tas, ka viņa kā soliste ir sadarbojusies ar izciliem orķestriem, kā piemēram, Izraēlas filharmoniķi (diriģents Zubins Meta), Maskavas filharmoniķi (Valērijs Gergijevs un Dmitrijs Kitajenko), Tokijas Metrolpolitēna orķestri (Džeims De Preists), Kremerata Baltica orķestri (Gidons Krēmers) un citiem.

Mūziķe koncertējusi dažādos pasākumos un mūzikas festivālos, piemēram, “Šopēns un viņa Eiropa” Varšavā, Šopēna festivālā Duzinski, Mūzikas festivālā Beirūtā, Vācijā, Elbas Mūzikas festivālā, Mūzikas Samitā ASV, kā arī koncertos Barbikan Centrā Londonā, Santorī Zālē Tokijā, Mūzikas un koncertmājā Vīnē, Maskavas Konservatorijas Lielajā zālē. Pianiste sniegusi koncertu Hāgas karaliskajā pilī majestātei karalienei Beatričei.

Vienlaikus ar spožo solo un orķestru karjeru, Joffe regulāri piedalās kameransambļu festivālos, kuros spēlējusi ar daudziem starptautiski novērtētiem mūziķiem, kā G.Krēmers, J.Bašmets, V.Tretjakovs, V.Repins, M.Vaimans, M.Brunello. Pianiste ir uzstājusies ar visiem F.Šopēna darbiem Tokijā, Osakā un Jokohamā. Koncertu sērijas filmēja un pārraidīja Japānas Nacionālā televīzija.

Joffe sniegusi daudzas meistarklases Francijā, Vācijā, Spānijā, Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, Mocarta vasaras akadēmijā Zalcburgā, un ir goda profesore Yamaha meistarklasēm Parīzē, Ņujorkā, Hamburgā un Tokijā. Profesore ir starptautisku klavieru konkursu žūrijas locekle, daudzu TV, radio un komerciālu ierakstu izpildītāja.

Madonas pilsētas kultūras namā 15.janvārī pulksten 19.

Ieejas maksa: 3.00 un 5.00 EUR.
Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadise.lv


Informāciju iesūtīja: Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas direktors Mārtiņš Bergs.

Ievietoja:
Inga Arāja