Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=5280

Aizvadīts Latvijas Mazpulku rudens forums

2015.10.19 15:21

9. oktobrī Madonas un Lubānas novada mazpulcēni devās uz Latvijas Mazpulku rudens forumu Jēkabpilī.

Forumā piedalījās 27 mazpulcēni no Mārcienas, Ļaudonas, Madonas, Meirānu, Lubānas, Liezēres un Kusas mazpulkiem. Liezēres, Ļaudonas un Mārcienas mazpulku dalībnieki piedalījās arī foruma tirdziņā, pārdodot pašu salasītās dzērvenes skaisti dekupētās burciņās, no pērlītēm savērtās rotaslietas, pašgatavotas grāmatzīmes un arī saldumus – gan konfekšu ežus, pārsteigumus un biezpiena pončikus.

Forumu atklāja Latvijas Mazpulku priekšsēdētāja Randa Medne un Jēkabpils BJC direktors Oskars Elksnis. Savus izstrādātos projektus mazpulcēniem vajadzēja prezentēt komisijai, kas uzmanīgi noklausījās padarīto, izskatīja projekta mapi, kā arī uzdeva dažādus jautājumus. Šogad projekta darbi bija daudzpusīgi, jo īpaši interesanti bija projekti, kurumērķis bija izaudzēt kādu eksotisku dārzeni, puķi, koku. Tika izstrādāti projekti gan par mājdzīvniekiem, gan par vides aktualitātēm, gan savām piemājas saimniecībām.

Visiem mazpulcēniem tika dota iespēja doties mācību ekskursijā SIA,,Sedumi”, kur klātesošie tika iepazīstināti ar darbu puķu siltumnīcās. Redzējām kā tiek audzētas ziemassvētkiem pazīstamās puķes – ziemassvētku zvaigzne, savukārt, mārtiņrožu greznie ziedi izskatījās cēli, tiem tūlīt ceļš uz veikaliem pa visu Latviju.

Katram dalībnieks varēja izvēlēties vienu izzinošo kabinetu, kur iepazinās ar informāciju par mūsu novada uzņēmumu ,,Madonas karameles”, kinologa darbu vai uzzināja, ko dara veikotājs Kristaps Cepurītis.

Izvērtējot projektus pa grupām, 1. vietas ieguva Liezēres mazpulka dalībniece Sintija Briede ( Burkāni), Lubānas mazpulka dalībniece Elīne Reire (Pupas),

2. vietas ieguva Mārcienas mazpulka dalībniece Adrija Raiveta Kaire ( Garais gurķis), Liezēres mazpulka dalībniece Māra Madara Imša ( Srējējpīles),

3. vietas ieguva Ļaudonas mazpulka dalībnieces Viktorija Korlaša ( Kāposti), Amanda Nagle ( Auntrusis) un Liezēres mazpulka dalībniece Signe Lāsma Strazdiņa ( Gladiolas).

Atzinības saņēma Liezēres mazpulks dalībnieki Intars Briedis ( Rudens avenes) un Evelīna Paegle ( Sīpoli).

Diena pagāja raiti, laiks neskopojās ar sauli, forums noslēdzies un varam domāt jaunas domas, idejas par nākamo gadu. Lai mums veiksmīgs šis gads!

Novada mazpulku koordinatore Sandra Zavale


Informāciju ievietoja: Edīte Miķelsone