Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=5004

Ar kopdziesmu „Tēvu tēvi laipas met” uzsāks „Baltica - 2015” svētku ieskandināšanas koncertus

2015.06.24 17:13

Visā Latvijā 27.jūnijā 27 dažādās vietās 212 folkloras kolektīvi vienlaicīgi pulksten 19:00 ar kopdziesmu „Tēvu tēvi laipas met” uzsāks starptautiskā folkloras festivāla „Baltica - 2015” svētku ieskandināšanas koncertus. Šādi koncerti notiks arī Madonā skvērā pie kultūras nama un Ļaudonā pagasta estrādē.

Madonā skvērā pie kultūras nama piedalīsies folkloras kopas „Līgo” no Gulbenes novada Stariem (vadītāja Inese Stalidzāne); Kraukļu folkloras kopa „Krauklēnieši” (vadītāja Baiba Putniņa); Sarkaņu folkloras kopa „Libe” (vadītāja Madara Grudule); Barkavas folkloras kopa „Madava” (vadītāja Teresija Pelša) un Madonas kultūras nama folkloras kopa „Vērtumnieki” (vadītāja Ingrīda Grudule).

Ļaudonā pagasta estrādē notiks folkloras kopu koncerts, sadziedāšana un sadancošana, kurā piedalīsies „Pulgosnieši”, „Druvienas Pērlis”, „Viļonīši”, „Dekšāres Kūzuls”, „Pļaviņu Āre”.    

Baltijā lielākie tradicionālās kultūras svētki - starptautiskais folkloras festivāls „Baltica-2015” notiks no 2015.gada 15. līdz 19.jūlijam Rīgā un Latvijas novados.

Festivāls „Baltica” ir Baltijas valstīm un tautām nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziedāšanas manieres, muzicēšanu, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tautas kultūras vai mākslas izpausmes formas.

Festivālā piedalīsies etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Starptautisko folkloras festivālu „Baltica” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām.

27.jūnijā kā ļoti spilgts notikums, gaidot šo festivālu, būs arī festivāla ieskandināšana.
Gaidām visus interesentus uz kopā sadziedāšanos!


Skvērā pie Madonas pilsētas kultūras nama pulksten 19.
Ļaudonas pagasta estrādē pulksten 19.


Ieeja bez maksas.

‌Informāciju sagatavoja: Madonas pilsētas kultūras nama folkloras kopas „Vērtumnieki” vadītāja Ingrīda Grudule.
Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama atpūtas pasākumu organizatore Aija Špure.
Mob.tālr.: 00 371 26102796.

‌Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Ļaudonas kultūras nama vadītājs Kristaps Šķēls.
‌Tālr.: 64823464.
‌Mob.tālr.: 00 371 26590186.

Ievietoja:
Inga Arāja