Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=4226

Basketbola turnīrā Joniškio

2014.05.21 18:06

Agnis Beķeris

treneris

     2013./2014.gada sezona jau beigusies, bet gatavojoties nākamai sezonai Madonas BJSS U-15 komanda 17.-18.maijā piedalījās jauniešu basketbola turnīrā Joniškio (Lietuva).

     Šajā turnīrā piedalījās 4 lietuviešu komandas un Madonas BJSS. Pateicoties veiksmīgi noorganizētam turnīram janvārī Madonas pilsētas sporta centrā, saņēmām ielūgumu piedalīties turnīrā Lietuvā.

     17.maijā pirmo spēli aizvadījām pret Kauno Aisčiai komandu. Uzvaru izdevās izcīnīt tikai 5 minūtes līdz finālsvilpei, kad bijām vadībā ar 10 punktu pārsvaru un pretinieki laukumā sūtīja rezervistus. Gala rezultāts 60:40 (N.Skripka 19, R.Brants 17 p.). Otrā dienas spēle izvērtās ļoti dramatiska. Spēles gaitā bijām vadībā ar plus 16, bet jau pēdējā ceturtdaļā mūsu komandas sastāvā diviem spēlētājiem bija jāatstāj laukums piezīmju normas dēļ. Pamatlaiks beidzās neizšķirti, pirmais papildlaiks arī noslēdzās neizšķirti, bet otrajā papildlaikā tomēr nācās atzīt Prienu SC pārākumu 64:67 (R.Brants 21,N.Skripka 12 p.).

     Otrajā sacensību dienā bija jādara viss, lai mājās pārvestu kaut mazāko iespējamo „trofeju” no šī turnīra. Bet viss izvērtās ļoti patīkami mums. Spēlē pret vietējo Joniškio komandu uzvara tika izcīnīta tikai pēdējā ceturtdaļā 58:31 (E.Pētersons 24, L.Lazdiņš 14 p.). Izšķirošajā spēlē pret Taurages SM, kuri turnīrā bija uzvarējuši visas 3 spēles, mums derēja tikai uzvara. Pretējā gadījumā ar vienu zaudējumu mēs varējām ieņemt augstākais tikai 3.vietu. Spēle izvērtās ļoti asa- ļoti liela cīņa bija par katru punktu. Ļoti svarīgs bija spēles sākums. Pirmo ceturtdaļu izdevās uzvarēt ar 11:5, otro ar 27:14-kas arī bija signāls veiksmīgam turnīra iznākumam. Gudri un disciplinēti aizvadot trešo un ceturto ceturtdaļas- spēli uzvarējām spēli un visu turnīru 64:43 (K.Ķeveris 20, R.Brants 18 p.).

     Apmeklējot vienīgo Lietuvas un pirmo Eiropas basketbola muzeju Joniškio pilsētā radās ļoti pozitīvi iespaidi. Muzejā apskatāma basketbola vēsture sākot no 1935.gada, kad Latvijas vīriešu basketbola izlase kļuva par pirmajiem Eiropas čempioniem, līdz pat mūsdienu basketbola Lietuvas, Latvijas visaugstākajiem sasniegumiem basketbolā.

     Paldies Madonas BJSS ,audzēkņiem un vecākiem par atbalstu nokļūšanai šajā turnīrā!