Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=3933

Lauris Dzelzītis meklēs ideālo līgavu Latvijā izrādē „Līgavainis”

2014.02.18 13:11

Turpinot pētījumus stand-up komēdijas žanrā, izrāžu apvienība PANNA ar izrādi „Līgavainis” dodas arī uz Madonu. Izrādē tipisku vīrieša attieksmi pret mīlestības un kāzu savstarpējo sakarību izdzīvos viens no Latvijas iekārojamākajiem vecpuišiem - aktieris Lauris Dzelzītis.

Kāda būtu patiesi brīnišķīga pasaule? ...Ja tajā valdītu miers un... visi cilvēki apprecētos! Lūk, tā patiešām būtu laimīga pasaule! Tad kāpēc mēs īstas jūtas gribam apstiprināt ar priekškaramo atslēgu pie tilta margām? Kāpēc mums šķiet, ka jebkurš cilvēks, ko bieži redzam televīzijas ekrānā, ir mūsu mīlestības vērts? Tā, it kā kāzu kleita būtu vienīgais gaišais cerības stars tumsas valstībā un baltais mutautiņš uzvalka kabatā - vienīgais gaišais plankums tuneļa galā. Un, ja pēkšņi vēl uzrodas kāds simts svešu, smaidīgu cilvēku, kas izrādās tavi kāzu viesi?! Tas ir sākums vai gals?!

Izrādes „Līgavainis” varonis, kura ādā iejutīsies aktieris Lauris Dzelzītis, un izrādes veidotāji - režisors Juris Rijnieks un lugas autors Uģis Segliņš piedāvā savu atbildi. Tajā brīdī, kad jūtas tiek pārvērstas par preci un mīlestība - par sarkanu plīša spilventiņu Valentīna dienā, jūtas mirst. Komercializācija spēj līdz absurdam novest jebkuras attiecības, un to spilgi raksturo, piemēram, „ aklās kāzas” televīzijas ēterā vai bildinājums radio laika ziņās.

„...un es sapratu, ka mana krūzīte vairs nemūžam nestāvēs tajā vietā, kur es to nolikšu... Manas vecās, mīļākās, nodriskātākās džinsas viņa man vairs nekad neļaus uzvilkt. Jebkurš aliņš būs kā laimests loterijā, pie kura var tikt labi ja reizi tūkstoš gados... Nu kas mani trieca izrunāt tos liktenīgos vārdus?!”                                                                                                                                                     Uģis Segliņš

Vairāk: pannasteatris.lv


Madonas pilsētas kultūras namā 22.februārī pulksten 19.
Biļetes cena: 6.00, 7.00, 8.50 €.
Biļešu iepriekšpārdošana: Madonas pilsētas kultūras nama filiāles "Vidzeme" kasē.
Tālr.: 648 22631

Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama atpūtas pasākumu organizatore Aija Špure.
Mob.tālr.: 00 371 26102796

Ievietoja:
Inga Arāja

Rediģēts: 20.02.2014.