Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=3499

Madonas novada sportisti Latvijas Jaunatnes Vasaras Olimpiādē izcīna četras medaļas.

2013.06.18 15:23

Ventspilī, Liepājā no 13.-15.jūnijam norisinājās Latvijas Jaunatnes Vasaras Olimpiādes finālsacensības, kurās veiksmīgi piedalījās arī Madonas novada jaunie sportisti. Pirmo reizi novada vēsturē kādai no sporta spēļu komandām izdevās izcīnīt vietu finālsacensībās un šogad to izdarīja pat divas komandas. Meitenes volejbolā, izcīnot uzvaras visās priekšsacīkšu spēlēs Aizputē, jau garantēja vietu finālsacensībās. Basketbola komandas zēniem uzvarot spēles savā apakšgrupā, vēl bija jācīnās nākamajā kārtā par iekļūšanu finālsacensībās un to viņi arī izdarīja izcīnot divas uzvaras un piedzīvojot vienu zaudējumu. Arī astoņi sporta karalienes vieglatlētikas jaunie sportisti, izpildot normatīvus dažādas sacensībās kvalificējās finālsacensībām. Startēt BMX finālsacensībās tiesības bija izcīnījuši divi Madonas novada sportisti.

Atklāšanas parādē Madonas novada komandā piedalījās 45 dalībnieki(sportisti, treneri, komandu pārstāvji, sporta organizatori). Ar tik lielu komandas sastāvu Madonas novads Olimpiādēs bija pārstāvēts pirmo reizi. Madonas novada domi pārstāvēja priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs, bet Madonas novada vimpeli atklāšanas parādē nesa Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis, Latvijas izlases kandidāts basketbolā U-16 grupā Zigmārs Raimo. Atklāšanas parādē pēc oficiālajām uzrunām bija arī jauniešiem atbilstošs koncerts, bet noslēgumā ļoti krāšņa uguņošana.

Par rezultātiem – pirmajā un otrajā finālsacensību dienā Madonas novada sportistiem divas ceturtās vietas vieglatlētikā(sāpīgi, bet tas ir sports). Trešajā finālsacensību dienā trīsoļlēkšanā sudraba medaļa Mārtiņam Dāboliņam, bet bronzas medaļa Reno Apinim, pēc finālsacensībām BMX sportā meitenēm – bronzas medaļa Leldei Šumai. Spēle par bronzas medaļām – basketbolā Madona(ziemas galvaspilsēta) pret Liepāju(pilsēta, kurā piedzimst vējš). Jau ar spēles pirmajām minūtēm mūsu komanda rāda labu sniegumu laukumā un pretiniekiem liek bieži kļūdīties abās laukuma pusēs, ko pierāda arī rezultāts pēc divām ceturtdaļām – plus 15 Madonas komandai. Nākamajās ceturtdaļās mūsu komanda vēl palielina spēles rezultātu un atskanot spēles beigu signālam pārliecinoša uzvara ar rezultātu 88:63 – bronzas medaļas mūsu. Gandarījums, prieks, gaviles sportistiem, treneriem un līdzjutējiem.

Ar visiem rezultātiem var iepazīties www.olimpiade.lv sadaļā jaunatnes olimpiāde/rezultāti.

Gribu teikt paldies visiem sportistiem viņu treneriem – A.Krauklītei, A.Krauklītim, J.Kuprānam, A.Indrikovam, E.Šleseram, A.Beķerim, Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolai, par ieguldīto darbu gatavojoties un piedaloties Jaunatnes Olimpiādē, paldies vecākiem par atbalstu un sapratni(tas bija 9.klases eksāmenu un izlaidumu laiks). Paldies Madonas novada pašvaldībai par finansēm. Paldies par sniegto lielo atbalstu transporta jomā Madonas pilsētas pārvaldniekam G.Ķeverim un Varakļānu novada domei.

Viens liels posms atkal ir noslēdzies, bet sacensības ar mūsu sportistu piedalīšanas Pasaules, Eiropas, Latvijas, Madonas novada, pagastu pārvalžu sporta pasākumos turpinās.

Veiksmi, izturību, veselību un sportiskos panākumus Jums visiem.

                Madonas novada pašvaldības sporta darba organizators    M.Gailums