Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/labdariba?fu=read&id=3121

Paldies par kopā paveikto!

2013.01.07 09:35

Kā ierasts - decembris ir svētku un ballīšu laiks. Lai atskatītos uz šogad paveikto, pateiktos visiem palīgiem un brīvprātīgajiem, un sajustu tuvojošos Ziemassvētkus, 17.decembra pēcpusdienā „Pasaku ballītē” pulcējās „Caritas Madona” komanda un RIMI brīvā laika programmas „Štābiņš” bērni.

Lielakais „Caritas Madona” šī gada projekts - RIMI un Fonda Ziedot kopīgā programma bērniem „Štābiņš” , Madonā tika īstenots no 2.maija līdz pat decembra vidum. Šajā laikā bērni apmeklēja bezmaksas radošās nodarbības, piedalījās dažādos pasākumos, pārgājienos, talkās un cita veida aktivitātēs.

„Esam apguvuši dažādas rokdarbu tehnikas, tostarp dekupāžu un marmorēšanu, iemācījušies gatavot rotas un sveces, noformēt dāvaniņas un izgatavot apsveikumus, uzzinājuši daudz interesantu faktu par dabu un apkārtējo pasauli. Lielu uzmanību pievērsām latviskajai identitātei, garīgajām vērtībām un cilvēkmīlestībai – apmeklējām Madonas pansionāta ļaudis , sniedzot nelielu koncertiņu un mūsu pašu gatavotas dāvaniņas”, atceroties jauko tikšanos ar vecajiem ļaudīm, stāsta brīvprātīgā Ramona Zariņa.

„Bērniem tas ir nepieciešams, viņi gūst dažādas dzīvei noderīgas atziņas, apgūst sadzīvei nepieciešamas prasmes. Ir svarīgi, ka nodarbības ir bez maksas, tas sniedz iespēju piedalīties ikvienam, neraugoties uz ģimenes materiālo stāvokli. Otrs vērā ņemamais faktors ir nodarbību dažādība – tas palīdz uzturēt interesi un darboties gribu arī tajos bērnos, kam novērojams uzmanības noturības deficīts. Ikviens bērns šeit tiek pieņemts kā personība, respektējot viņa raksturu, tai pat laikā mudinot uz sadraudzību, savstarpēju empātiju un jaunu prasmju apguvi ”, pārdomās dalās brīvprātīgā Kristīna Gribonika, uzsverot, ka priecājas par ikvienu bērnu, kurš nāk, darbojas un jūtas te labi.

Pasaku balles pārsteigumi

Pateicoties A/S „Laima”, A/S „Gutta” un A/S „Lazdonas Piensaimnieks” atbalstam, programmas „Štābiņš” noslēguma pasākums - „Pasaku ballīte” , izvērtās jo īpaši krāšņs. Tā centrālais notikums - kopīga „Selgas” cepumu-biezpiena tortes gatavošana. Jautrā klauna Kristīnas  pavadībā bērni ar interesi un aizrautību klāja cepumu kārtu uz cepumu kārtas, pa vidu rūpīgi smērējot gardo „Lazdonas Piensaimnieka” saldā sieriņa masu. Pieaugušie tobrīd sajutās kā bērnībā, kad „Selgas” cepumiņi, kopā ar pienu un ievārījumu tika baudīti kā gardākais deserts pasaulē. Pagatavotā kūka bija tik milzīga, ka pietika, gan lai kārtīgi sacienātos paši, gan sacienātu savus draugus Madonas pansionātā un Madonas Bērnu un jauniešu centrā! Mīļš paldies atbalstītājiem par dāsnumu!

Vakara gaitā spēles un rotaļas mijās ar priekšnesumiem un dāvanu saņemšanas prieku. No smaidīgā Ziemassvētku vecīša rokām bērni saņēma „Laimas” gardās saldumu tūtas un rotaļlietas, savukārt brīvprātīgie , kā paldies par gada veikumu – saldo un kārdinošo zefīru „Maigums”. Tika apbalvotas labākās maskas, gatavoti sveicieni savstarpējai apdāvināšanai un izmēģināta roka „Veiksmes tīnē”. Pārsteiguma dāvanas par savu attieksmi un draudzīgo darbošanos „Štābiņā” saņēma tā dalībnieki Markuss Stabulnieks un Lauma Mačuļska.

Kopā mēs esam spēks!

Projekts „Štābiņš” noslēdzies, arī citas mūsu 2012.gada aktivitātes, akcijas un projekti nu jau aiz muguras. Vēlot veiksmīgu un izdevušos jauno gadu, „Caritas Madona” saka mīļu paldies savam lielākajam sadarbības partnerim Fondam Ziedot un  atbalstītājiem - RIMI Latvija, A/S Laima, A/S Gutta, A/S Lazdonas Piensaimnieks, personīgi valdes priekšsēdētājai Elvīrai Utinānei,  Latvijas Samariešu apvienībai, tās  projektu vadītājai Agitai Krauklei. Priecājamies par sadarbību ar SIA „Biroja apgādes centrs” veikalu „Papīrs”, mīļš paldies no mums Indrai Janovskai!

 Mīlestības pilnu nākamo gadu vēlam Madonas Bērnu un jauniešu centra direktorei Gunitai Kļaviņai, jo bez viņas atbalsta pulciņa nodarbības nebūtu iespējamas! Pateicamies Madonas pilsētas domei, personīgi pārvaldniekam Guntim Ķeverim, par sarūpēto transportu braucienam pēc „Laimas” saldumiem, Madonas Sociālajam dienestam un tā vadītājam Gundaram Riekstiņam, sekretārei Lidijai Spilbergai. Lai veiksmīgs gads eksotisko deju studijai „Mantigra” un vadītājai Sandrai Šarmai, SIA „Mankala”, personīgi vadītājai Dzintrai Boktai! Paldies par neaizmirstamajiem mirkļiem izbraucienā ar kuģīti firmai „Riga Cruises” , Kalsnavas arboretuma informācijas centra vadītājai Sarmītei Rukmanei, biteniekam Jānim Puriņam un humorpilnajam Madonas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta kolektīvam.

 Lai „Štābiņa” bērniem vienmēr laikā būtu sagatavots un piegādāts launadziņš, allaž parūpējās Tirdzniecības un atpūtas centra „Efeja” pavāri, sirsnīgs sveiciens un paldies „Efejas” kolektīvam, īpaši  izpilddirektorei Solvitai Dreimanei un šoferītim Jānim Gailim. Paldies arī par iespēju peldētprasmes  nodarbībām  izmantot „Efejas” baseinu – jūs jau zināt, cik lielu prieku un sajūsmu tas sniedza bērniem!

„Caritas Madona” aktivitātes nebūtu iespējamas bez aktīvas brīvprātīgo līdzdalības, tādēļ vislabākie vēlējumi lai sasniedz Ilzi Seržāni, Agniju Pērkoni, Kristīni Tropiņu, Skaidrīti Zariņu, ko bērni mīļi dēvē par Omi,  Ilonu Balodi, Kristīnu Griboniku, Uģi Zariņu, Sandru Šarmu, Ramonu Zariņu, Rihardu Pūci, Katrīnu Ciršu, Ināru Garanču, Sarmīti Zaretoku, Emmu Turciņu,  Gati Zelču, brīvprātīgo no Vācijas Magdalēnu Lauru Braunu  un visus, visus mazo darbiņu palīgus!

Lai Dieva svētība un vadība mūsu šī gada ziedotājiem - krusttēvam Ivaram Pelšam un viņa ģimenītei, vestēniešiem Ritai Rozentālei un Jānim Bogdanovam, un Anitai Ermansonei no Rīgas! Radošajās darbnīcās mums tik lieti noderēja Artūra Kiseļova un Rudītes Ozoliņas sarūpētie rokdarbu materiāli. , savukārt sirdsmīļu paldies par visiem labajiem darbiņiem sūtām mūsu klusajiem rūķīšiem Valdim Jekociņam, Judītei Ezerkalnei un Ērikai Pommerei ! Mēs novērtējam jūsu visu uzticēšanos, paldies!

Lai līdzcilvēki būtu informēti par notiekošo un plānoto, mums allaž nesavtīgi talkā nāk laikraksts „Stars” , personīgi redaktore Baiba Miglone un datorspeciāliste  Dace Sniedze , kā arī Madonas novada mājas lapas administrators Elvijs Trops. Paldies jums par atsaucību!

Gads noslēdzas, bet priekšā jau manāms Jaunais, 2013. - ar jaunām idejām, nedaudz pārdrošām iecerēm, lielākiem un mazākiem darbiem un darbiņiem. Lai mums visiem veselība, radošs gars, darba spars un prieks par katru gaišo domu , ko sūtam otram! Lai mīlestībā veiktie darbi atmaksājas ar uzviju un nes svētību gan  pašiem, gan līdzcilvēkiem!

Sandra Zariņa
„Caritas Madona” valdes priekšsēdētāja