Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=3117

2. un 3. februārī aicina „Rotu gatavošanas darbnīca”

2013.01.03 08:34

Pasākumu cikla „Praktiskā dzīves gudrību skola 2013” ietvaros šī gada 2. un 3. februārī plkst. 12.00 notiks kārtējā radošā darbnīca, šoreiz pasākuma tēma būs - rotu izgatavošana. Darbnīcu vadīs Latvijas Amatniecības kameras biedre Evita Krūka. Pasākums notiks multifunkcionālajā jauniešu centrā „Kubs”, kas atrodas Madonā, Raiņa ielā 12 (divstāvu ēka kultūras nama pagalmā).


Nodarbību laikā mācīsimies izgatavot interesantas rotas. Kā pamatmateriāls tiks izmantots polimērmāls, kas ir ļoti pakļāvīgs un viegli veidojams materiāls. Nav pat jābūt māksliniekam, lai meistares iedvesmu vadībā varētu tapt gaumīgas un skaistas lietas. Darbnīcas ietvaros apgūsim polimēra plastikas veidošanas mākslas pamatus, izmēģināsim dažādas veidošanas un krāsu jaukšanas tehnikas, veiksim rotu žāvēšanu cepeškrāsnī, iemēģināsim roku kulonu apgleznošanā un mācīsimies izgatavot dažādas rotu aizdares.

Nodarbības ilgums būs ap četrām stundām, kuru laikā katrs dalībnieks sev varēs izgatavot 2-3 atšķirīgu tehniku rotas. Lai nodrošinātu individuālu pieeju katram dalībniekam, vienlaicīgi darbnīcā piedalīsies ap 10 dalībniekiem. Nodarbības atpūtas brīdī tiks piedāvāta tējas pauze.
Darbnīcas vadītājai Evitai Krūkai rotu izgatavošana ir viens no vaļaspriekiem. Evita ir Latvijas Amatniecības kameras biedre (ir iegūts rotkales amats). Pašdarināto rotu kolekcijā rindojas pērlīšu, filca, dabas materiālu un metāla rotaslietas. Līdz šim radošās pedagoģes prasmes pielietotas strādājot Ogres novada Bērnu un jauniešu centrā, bet šobrīd ģimenes apstākļi Evitu atveduši uz dzīvi Madonā.

Darbam nepieciešamie izejmateriāli būs jau sapirkti, maksa par izejmateriāliem ir 5 Ls no personas. Līdzi vēlams paņemt dažas pērlītes un lentītes (tās tiks izmantotas rotu aizdarei) un rullīti plastikas masas veltnēšanai (par to var kalpot kāda gluda stikla garšvielu vai kosmētikas pudelīte).

Obligāta iepriekšēja pieteikšanās pie darbnīcas vadītājas Evitas Krūkas, tel. 26369594.

 
Šogad pasākumu ciklā "Praktiskā dzīves gudrību skola" tiek piedāvātas 6 darbnīcas:

   13., 20., 27. janvārī  un 24. februārī „Astroloģijas darbnīca – iepazīsti sevi!”.
     Vadīs Danuta Kiopa, notiks brīvdienu mājā „Piekūni”, Vestienas pagastā.
 ●  
 2. un 3. februārī „Rotu gatavošanas darbnīca”.
     Vadīs Evita Krūka, notiks Madonā, Raiņa ielā 12, Multifunkcionālajā jaunatnes centrā „Kubs”.
    17. un 24. februārī „Mājas vīna darīšanas darbnīca”.
     Vadīs Astra Riekstiņa, notiks Madonā, Raiņa ielā 19.
    3. martā „Papīra dekoru un konfekšu pušķu darbnīca”.
     Vadīs Līga Druveniece un Egita Kārkliņa, notiks Barkavas Profesionālās vidusskolas tūrisma
 laboratorijā.
     17. martā „Saldo lietu darbnīca – kukšu cepšana”.
     Vadīs Inguna Plotka, notiks lauku sētā „Viesūnēni”, Bērzaunes pagastā.
    
31. martā „Dārza puķu darbnīca” un pasākumu cikla noslēgums ar Lieldienu svinībām.
    Notiks atpūtas kompleksā „Rēķu kalns”, Sarkaņu pagastā.

Detalizēti darbnīcu apraksti skatāmi šeit!

Visas nodarbības notiks svētdienās, to sākums būs plkst. 12.00, bet ilgums ap četrām stundām. Katras darbnīcas dienas kārtībā ir ieplānota praktiska darbošanās, cienasta pauze un norises vietas apskate. Nodarbību laikā izgatavotās lietas katrs dalībnieks varēs ņemt uz mājām, bet kulinārijas nodarbībās pagatavotos cienastus degustēsim turpat uz vietas.

Par „Praktiskās dzīves gudrību skolas” dalībnieku var kļūt ikviens interesents, kam patīk nedaudz paceļot, radoši darboties un iemācīties kaut ko jaunu. Pasākuma dalībnieki paši var izvēlēties - vai piedalīties atsevišķās, sev interesējošās nodarbībās (kaut vai vienā), vai iesaistīties regulārā pasākumu apmeklējumā. Tie, kas būs iesaistījušies vismaz 3 nodarbībās (ieskaitot noslēgumu), varēs piedalīties loterijā, kurā tiks izlozētas darbnīcu vadītāju sarūpētās balvas.

Tā kā pasākumu dalībnieku skaits ir ierobežots, katrai nodarbībai ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās! Pieteikšanās jāveic uz katru darbnīcu atsevišķi, piezvanot konkrētajam darbnīcas vadītājam.