Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=3066

Koncerts „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki”

2012.12.04 13:16

Ziemassvētku koncertu 9. decembrī Madonas Kultūras namā sniegs Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Piedalīsies solisti Kristīne Gailīte, Ingus Pētersons un koris „Sonore”.

Programmā „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki” ietvertas gan klasiskās melodijas, gan populāras Ziemassvētku dziesmas. Klausītājiem būs iespēja izbaudīt svētīgo un mierīgo Ziemassvētku noskaņu kompozīcijās Džulio Kačīni „Ave Maria” un Volfgangs Amadejs Mocarts „Alleluja” ar Kristīnes Gailītes solo dziedājumu, J. S. Baha „Sheep My Safely Graze” un F. Grūbers „Klusa nakts, svēta nakts”. Ingus Pētersons dziedās pasaules Ziemassvētku hītus  „White Christmas”, „Christmas Song” un Raimonda Paula „Ziemeļblāzmas romance”. Līdzās skanēs izvērsti orķestra „Rīga” solo skaņdarbi - Līrojs Anderons „Kamaniņu brauciens” un Naohiro Ivai fantāzija par „Ziemeļbriedi Rūdolfu”. Protams, neizpaliks arī tradicionālās un labi zināmās Ziemassvētku melodijas krāšņās apdarēs solistiem, korim un orķestrim, kā  „We Wish You A Merry Christmas” un „Kas ir šis bērns”.

Orķestra „Rīga” direktore Ilona Breģe par koncertprogrammu „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki” saka: „Ziemassvētki ir brīnumains laiks, kuru katram ir iespēja uztvert un izgaismot savādāk. Daudziem tas ir Jēzus Kristus dzimšanas laiks, citiem – ziemas saulgrieži, vēl kādam – iespēja sajust gandarījumu dāvināšanā un labdarībā, bet dažiem - ballīšu un iepirkšanās prieki. Arī Ziemassvētku mūzika noskaņās un ritmos ir ļoti dažāda un katrs tajā var meklēt savai būtībai atbilstošāko. Tomēr gaišums, harmonija  un līksmība ir galvenais, ko skaņas var radīt un ir radījušas visos laikmetos visā pasaulē. Tieši to mēs vēlamies sniegt klausītājiem mūsu Ziemassvētku koncertos – mīļumu un prieku!”

Ar nosaukumu „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki” Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” 2011. gada nogalē ir izdevis ierakstu albumu, kuru būs iespēja iegādāties koncertu apmeklētājiem, lai gaidāmajos Ziemassvētkos katrās mājās varētu skanēt Ziemassvētku dziesmas Ingus Pētersona samtainās balss vai Kristīnes Gailītes dzidrā soprāna skanējumā.

 Biļetes Ls 5 -, 3 -, 2 -   k/t