Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/labdariba?fu=read&id=3048

Rotāsim labestības eglīti kopā!

2012.11.26 13:05

Rotāsim labestības eglīti kopā!

"Ik gadu šis akcijas laikā visi kopā esam izrādījuši neizmērojamu labestību un cilvēcību. Pateicoties ikvienam ziedotājam, iepriekšējos gados ar labām domām un darbiem esam palīdzējuši ļoti daudziem bērniņiem izveseļoties un sākt dzīvot daudz pilnvērtīgāku dzīvi. Tas skaidri norāda uz šīs akcijas nozīmīgumu sabiedrībai, un esmu patiesi iepriecināta, ka Eņģeļi pār Latviju nolaižas jau piekto gadu pēc kārtas," saka MTG TV kanālu direktore Baiba Zūzena.

Radošās aktivitātes Madonā

Ikviens labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» atbalstītājs tiek aicināts iesaistīties arī citās atbalsta aktivitātēs. Piemēram, Ziedot.lv Labdarības mājā Rīga, Kr.Barona ielā 59/61 katru sestdienu līdz pat akcijas noslēgumam būs Eņģeļu radošā studija gan lieliem, gan maziem. Savukārt madoniešus un pilsētas viesus aicinām ņemt aktīvu līdzdalību Labestības egles veidošanā.

Madonas pilsētas egles iedegšanas pasākumā 1.decembrī ir paredzētas dažnedažādas aktivitātes lieliem un maziem , tostarp Labestības egles rotāšana. Jaunatnes daudzfunkcionālajā centrā “Kubs” (kultūras nama pagalmā) darbosies radošā darbnīca, kur ikviens varēs izgatavot savu eņģelīti un iekarināt to eglītē, tā paužot atbalstu labestībai un konkrētajai akcijai”, stāsta “Caritas Madona” pārstāve Kristīne Tropiņa, piebilstot, ka tie, kuri labprātāk strādā mājās, droši var nest jau gatavus darbiņus! Jo krāšņāka būs eglīte, jo lielāks gandarījums mums pašiem . Kā ik katru gadu, arī šogad daļa eņģelīšu tiks vesti uz Rīgu, lai akcijas noslēgumā tos dāvinātu mazajiem eņģeļu bērniem.

Eņģeļi mājo arī Rimi un Swedbank

Rimi un Superneto veikalos ikviens apmeklētājs par ziedojumiem kastītē pie kases var saņemt salokāmu papīra eņģeli. To var novietot sev redzamā vietā, piemēram, iekarināt logā vai, tuvojoties Ziemassvētkiem, savā svētku eglītē. Pavisam drīz lielie eņģeļi uz kādu laiku būs satopami arī Madonas RIMI veikalā, lai pircēji varētu nobildēties ar akcijas simboliku savam ģimenes albumam.

Arī Swedbank filiālē Madonā, tāpat kā citviet  Latvijas teritorijā,  iespējams ziedot līdzekļus labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» izvirzītajiem mērķiem - palīdzēt bērniem dzīvot. Swedbank piedāvā dažādas ziedošanas iespējas, un ikviens var izvēlēties sev ērtāko - internetbankā, bankomātā vai ziedojumu kastītēs filiālēs. Īpaši pieminama ir senioru iesaistīšanās - jau trešo gadu pēc kārtas tiek aicināti darināt rokdarbus, kā siltus cimdus, zeķes vai šalles, un nest tos uz Swedbank filiālēm. Ar senioru adījumiem Ziedot.lv iepriecinās daudzas ģimenes visā Latvijā.

Nepaliec malā!

Pēdējo četru gadu laikā ir saziedots vairāk nekā pusotrs miljons latu un kopumā palīdzēts 540 bērniem. Akcijas organizatori tic, ka arī šogad būs iespējams kopīgi palīdzēt pieciem smagi slimiem bērniņiem. Lai Jānis (7 gadi), Renāte (7 gadi), Jēkabs (2 gadi), Alise (9 gadi) un Veronika (12 gadi) dzīvotu, nepieciešami 30 285 lati. Ziedot var portālā www.ziedot.lv, Rimi un Superneto veikalos, mājas lapā www.rimi.lv sadaļā Mans Rimi, Swedbank internetbankā un filiālēs, kā arī zvanot uz 90006383 (maksa par zvanu 1 lats, t.sk. PVN).

 „Ikviens, kas kaut reizi ir palīdzējis, zina, cik tā ir laba sajūta – dot, palīdzēt, atbalstīt, izglābt. Pie sevis klusi lūdzot to, kam katrs dziļi sirdī tic – lai es nekad nenonāktu situācijā, kad jālūdz pašam. Lai man vienmēr būtu nevis viss, bet tik - lai pietiek. Pateicībā par savu bērnu smaidiem un mīlestību, par iespējām un tiem brīnišķīgajiem brīžiem, kad asaras birst no laimes un aizkustinājuma. Būt cilvēkiem ar sirdi, un neslēpt to zem bieziem mēteļiem - tas ļaus eņģeļiem patiešām nolaisties pār Latviju,” , aicina Swedbank valdes locekle Irīna Pīgozne.

Ja arī Tev rūp mazo bērnu nākotne, nepaliec malā, atbalsti “Eņģeļi pār Latviju” ar labām domām, darbiņiem un savu klātbūtni!

Sandra Zariņa
“Caritas Madona”