Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=1953

Braucam Pļaviņas lūkoties!

2011.08.19 11:09

Dārzos sāk ziedēt rudens puķes un skolēni jau pamazām kārto somas – tātad tuvojas septembris. Arī Piedzīvojumu sacensību Līdzsvars komanda piedāvā Jums 2 rudens posmus – Pļaviņās un Līgatnē.


 

Līdzsvars uzrunā aktīvus un pozitīvi domājošus cilvēkus, kam nav svešas piedzīvojumu alkas un kas vēlas tās realizēt. Sacensību moto ir „Piedzīvojums ķermenim un prātam”, tāpēc tas būs ne tikai izaicinājums fiziskajai sagatavotībai, bet arī pārbaudījums  zināšanām, atjautībai un komandas sadarbībai. Šīs sacensības būs pa spēkam gan iesācējiem, gan aizraujošas cilvēkiem, kuri tiecas sevi saukt par profesionāļiem šai jomā. Līdzsvara veidotāju komanda vēlas  jums parādīt Latvijas skaistākās pilsētas un lauku ainavas, kopīgi izzināt neskartas un neredzētas vietas, kā arī apmeklēt noslēpumainus objektus. Mēs esam pārliecināti, ka neaizmirstamus piedzīvojumus var gūt arī tepat - Latvijā.

Pļaviņu posms jau 3.septembrī. Šis posms tāpat kā pirmais Daugmalē būs dienas posms.

Dienas posmu garums stundās pat sporta klasei ir ļoti draudzīgs. Mēs plānojam, ka uzvarētāji veiks distanci 7 stundās, bet kad no starta brīža būs pagājušas 10 stundas( kontrollaiks), tad visi sportisti būs jau finišējuši. Tautas klase mežā pavadīs no 5 (uzvarētāju laiks) - 8 (kontrollaiks) stundām, bet Ģimenes klase sportos ap 2.5 stundām, bet baudītāji var mežā pavadīt pat 4 stundas(kontrollaiks).

Pļaviņu novads ir bagāts ar savām slēpošanas tradīcijām – tuvākajā apkārtnē ir pakalni ar kalnu slēpošanas trasēm un iekoptas distanču slēpošanas trases. Tā kā sniegs vēl nebūs, tad piedāvāsim Jums apvidū braukt ar velo vai pārvietoties ar kājām. Pļaviņās laivu posms būs! Dabas mīļotāji noteikti paņemiet līdz groziņus, jo ir sācies sēņu laiks.

Komentārs no distances plānošanas procesa: ” 0% pilsētu vai ciemu. Tikai meži. Stāvoši un tekoši ūdeņi, lieli un mazi kalni, ātri braucami un pilnīgi aizauguši meža ceļi. Jaunas, vecas un ļoti vecas kartes. Lai kompensētu kāju posmu nogriešanu, velo posmos būs biežāk jākāpj nost no riteņa.”

 Sporta klases drosmīgajiem un mazliet pašpārliecinātajiem ar velo būs jāpievar apmēram 60 km, skriešu -10 km. Tautas klasei draudzīgā bariņā tikai 35 km ar velo un 5 km ar kājām. Ģimenes klase – mazajiem un lielajiem dabas mīļotājiem un sportistiem – 10 km ar velo un mazlietiņ arī ar kājām.

Nedēļu pirms posma būs papildus informācija starta vietu un Pļaviņu aktualitātēm.

Pieteikšanās un vairāk informācija par secensībām - www.lidzsvars.lv.

Tikai Madonas apkārtnes komandām līdz 30.augustam tiek pagarināta pieteikšanās par pazeminātu maksu!!!

Tiekamies Pļaviņās!