Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=14248

Karjeras nedēļā skolēni iepazīst pašvaldības policistu profesiju

Madonas novada un Varakļānu novada pašvaldības policijas pārstāvji apmeklēja Kalsnavas pamatskolu, lai Karjeras nedēļas ietvaros iepazīstinātu 2. klases skolēnus ar policista profesiju un tās nozīmi sabiedrībā.

Pašvaldības policijas inspektori sniedza ieskatu pašvaldības policijas ikdienas pienākumos un atbildībā, demonstrēja profesionālo ekipējumu un speciālos līdzekļus, kā arī iepazīstināja ar operatīvo transportlīdzekli un tā funkcijām. Ievērojot visus drošības noteikumus, skolēniem tika dota iespēja tuvāk iepazīties ar policijas darba tehnisko nodrošinājumu, tostarp roku dzelžiem, steku un gāzes baloniņu.

Atbildot uz skolēnu jautājumiem, pašvaldības policijas pārstāvji atzīmēja audzēkņu augsto zinātkāri un jau esošās zināšanas par sabiedrības drošības jautājumiem.

Šāda veida pasākumi ne tikai paplašina skolēnu redzesloku, bet arī veicina izpratni par likumpaklausību un drošību sabiedrībā kopumā.

Madonas novada un Varakļānu novada pašvaldības policija izsaka pateicību Kalsnavas pamatskolas vadībai un pedagogiem par sadarbību pasākuma organizēšanā. Šāda veida iniciatīvas ir būtiskas, lai veicinātu jauniešu interesi par tiesībsargājošām  profesijām un ilgtermiņā stiprinātu sabiedrības drošību.

Cerams, ka šāda pieredze rosinās skolēnos interesi par policista profesiju un, iespējams, nākotnē motivēs kādu no viņiem pievienoties tiesībsargājošo iestāžu darbam, tādējādi sniedzot ieguldījumu Madonas novada un visas Latvijas drošības stiprināšanā.




Informāciju sagatavoja: 
Solvita Tropa
Madonas novada un Varakļānu novada pašvaldības policijas
Lietvede/inspektore