Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=14078

Uzsākta projekta “Madonas novada pašvaldības izglītības iestāžu infrastruktūras pilnveide un aprīkošana” īstenošana

Madonas novada pašvaldība ir noslēgusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības Atveseļošanās fonda projekta Nr.3.1.1.5.i.0/1/24/I/CFLA/005 “Madonas novada pašvaldības izglītības iestāžu infrastruktūras pilnveide un aprīkošana” īstenošanu.

Projekta mērķis ir uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi, nodrošinot efektīvu resursu koncentrāciju un izmantošanu un stiprinot visaptveroša Madonas novada pašvaldību izglītības iestāžu tīkla sakārtošanas rezultātā izveidotās pamatskolas, tādējādi veicinot kvalitatīvas izglītības ieguvi ārpus novada pašvaldības administratīvajam centram.

 

Projekta mērķa grupa ir Ērgļu vidusskola un Lubānas vidusskola, kas atbilstoši MK noteikumu Nr.619 3.punktam ir reorganizētas pašvaldību dibinātas vispārējās izglītības iestādes. 

Lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītības ieguvi izglītības iestāžu tīkla sakārtošanas rezultātā izveidotajās Ērgļu un Lubānas pamatskolās plānotās darbības:

1) ergonomiskas mācību vides izveide, veicot būvdarbus izglītības iestādēs;

2) Mācību procesa nodrošināšanai paredzēta aprīkojuma iegāde;

3) Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešana.

Projekta īstenošana dos ieguldījumu investīcijas mērķa sasniegšanā, uzlabojot izglītības iestāžu mācību vidi un nodrošinot kvalitatīvu izglītības ieguvi Ērgļu un Lubānas pamatskolās.

Kopējās projekta izmaksas ir 3066382,00 EUR, no tām Atveseļošanās fonda finansējums 2534200,00, pašvaldības līdzfinansējums 532182,00.

Projekta aktivitātes tiks īstenotas līdz 2026. gada 31.maijam.

 

Informāciju sagatavoja: Inese Solozemniece

Madonas novada pašvaldība

Projektu ieviešanas nodaļa