Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=14074

Ukrainā nogādāts pašvaldības un iedzīvotāju palīdzības sūtījums

Madonas novada pašvaldība un iedzīvotāji turpina palīdzēt Ukrainai aizstāvēties Krievijas izvērstajā karadarbībā, kurā cieš arī ukraiņu bērni. 21. augustā uz Ukrainas robežu devās jau otrais pašvaldības koordinētais palīdzības sūtījums – 3 transportlīdzekļi un ziedotās mantas. Šodien, 23. augustā, tas veiksmīgi nodots saņēmējiem – Bobrinecas pašvaldības pārstāvjiem.

Pašvaldība ar 2023. gada 30. novembra un 2024. gada 30. maija domes lēmumiem Bobrinecai dāvināja autobusu ar 27 sēdvietām un mikroautobusu ar 9 sēdvietām. Autobusi galvenokārt domāti skolēnu pārvadājumiem.

Savukārt pašvaldības rosinātajā ziedojumu vākšanas akcijā jūnijā iedzīvotāji saziedoja 430 eiro. Par šo naudu iegādāti 62 kvadrātmetri gumijas grīdas paklāju mācību iestāžu bumbu patvertnēm. Tāpat arī pati pašvaldība ar deputātu atbalstu dāvināja vēl 100 kvadrātmetrus grīdas gumijas paklājus patvertnēm. Ar biedrības "AD Pauze" palīdzību organizēta arī citu ziedojumu pieņemšana no iedzīvotājiem: matraču, auduma paklāju un citas humānās palīdzības.

Ļoti lielu atbalstu Bobrinecas iedzīvotajiem sniedzis SIA "Baltic Block", ziedojot vieglo kravas automašīnu (saimnieciskām vajadzībām), 36 kvadrātmetrus grīdas gumijas paklāja, 50 gb paklājus un gaisa ventilatorus.

Palīdzības braucienā devās un sūtījumu nogādāt palīdzēja Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Zigfrīds Gora, domes deputāts Aivis Masaļskis, šoferi – Jānis Trops, Armands Sniedze un pašvaldības autoparka pārvaldnieks Juris Jakovļevs.

“Diemžēl Krievijas karš Ukrainā turpinās, katru dienu ir uzlidojumi un Ukrainas civiliedzīvotāju, tostarp bērnu dzīve ik dienas ir apdraudēta. Mūsu draugi Bobrinecā lūdza palīdzēt aprīkot bumbu patvertnes, kas šobrīd ir kā prasība Ukrainā – katrai izglītības iestādei jābūt patvertnei.

Ja mēs, gatavojoties jaunajam mācību gadam, domājam, kādā krāsā nokrāsot sienas izglītības iestādēs, kādas grāmatas nopirkt, tad tur šobrīd ir citas prioritātes, tas diemžēl ir dzīvības un nāves jautājums. Liels, liels paldies cilvēkiem, kuri ziedoja!

Protams, kā sabiedrība esam mazliet no tā “noguruši”, taču cilvēki un uzņēmums “Baltic Block” palīdzības aicinājumam atsaucās,” Zigfrīds Gora akcentēja sniegtās palīdzības nozīmīgumu.

Ziedojumu nodošana ietver arī birokrātisko prasību izpildi, uz robežām pārbaudījums ir sastrēgumi, ceļš ir tāls un nogurdinošs. Tomēr – šāda mērķa vārdā tas ir nieks, secināja braucēji.

“Prieks, ka varu šādā veidā palīdzēt Ukrainai – aicinot ziedot, pašam braucot līdzi. Viennozīmīgi – nekas jau nav beidzies, un šobrīd tie svaru kausi ir tieši par nosvēršanos vienas vai otras puses labā. Mēs nevaram atslābt! Šobrīd noder jebkas. Arī pašvaldības ziedotie autobusi – noteikti. Jo attālumi, kas ukrainiešiem jāveic, ir lieli. Ja varam transportu atremontēt un aizsūtīt, tad tas ir mazākais no pašvaldības, ko varam izdarīt. Un tas sasniegtais mērķis, ko ar to Ukrainas pusē varēs panākt, ir salīdzinoši vērtīgs,” teica Aivis Masaļskis.

Pret tumsu un netaisnību ik dienu ir būtiski vērsties ne tikai vārdos, bet arī darbos. Un ikkatrs mazais dāvinājums, katrs ziedotais eiro palīdz tuvināt Ukrainu un visu Eiropu cīņā pret Krievijas teroru. Paldies ikvienam atbalstītājam!

Šobrīd pašvaldības koordinētā ziedojumu vākšana noslēgusies. Par citām iespējām palīdzēt Ukrainas tautai un aizsardzības spēkiem iespējams uzzināt:

uznemejimieram.lv
agendum.lv
ziedot.lv/ukrainai
stopify.org

‌Informāciju sagatavoja: Laura Kovtuna, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste