Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=13969

Organizē balsojumu par bērnu rotaļu laukuma izbūvi Lazdonā

2024.07.29 11:19

22. jūlijā, Dārza ielā 3a, Lazdonā, notika Madonas novada pašvaldības un vietējo iedzīvotāju tikšanās, kurā tika pārrunāta iecere par bērnu rotaļu laukuma izbūvi.

Uz tikšanos, kas ilga vairāk nekā stundu, pulcējās aptuveni 30 vietējie Lazdonas iedzīvotāji, paužot savu attieksmi par būvniecības ieceri. Ņemot vērā izskanējušo viedokļu atšķirību, kā arī vēlmi nodrošināt plašāku vietējo iedzīvotāju iesaisti jautājumā, kas kar Lazdonas ciema labiekārtojumu, Madonas novada pašvaldība nolēma rīkot iedzīvotāju aptauju, kuras laikā iedzīvotāji varēs paust savu viedokli, balsojuma anketā veicot atzīmi "par" vai "pret" bērnu rotaļu laukuma izbūvi Dārza ielā 3A, zemes gabalā ar kadastra numuru 70660020103.

Iedzīvotāji balsojumu var veikt no 29. jūlija līdz 3. augustam (ieskaitot) Lazdonas pagasta pakalpojumu sniegšanas centrā Meža ielā 2.

Pakalpojumu sniegšanas centra darba laiks no 29. jūlija līdz 3. augustam:

pirmdien 9.00 - 17.00;

otrdien 9.00 - 17.00;

trešdien 9.00 - 18.00;

ceturdien 9.00 - 17.00;

piektdien 9.00 - 17.00;

sestdien 9.00 - 12.00.

Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

Teritorijā, kur plānota bērnu rotaļu laukuma izbūve ir uzstādīta informatīva planšete ar ieceres vizualizāciju, kā arī dabā iezīmēta rotaļu laukuma teritorija, kas ļaus vieglāk uztvert laukuma mērogu un sasaisti ar konkrēto teritoriju.  

 Atgādinām, ka bērnu rotaļu laukuma izbūves projekta uzdevums ir veidot mūsdienīgu labiekārtojumu rotaļu laukumam, nodrošinot sasaisti ar Lazdonas ciemata ārtelpu, veidojot ģimenei pievilcīgu atpūtas vidi. Galvenā projekta mērķa grupa ir Lazdonas pagasta iedzīvotāji, kuriem, izveidojot laukumu, tiks palielinātas bezmaksas aktīvās atpūtas iespējas, veicināts veselīgs, drošs dzīvesveids un lietderīga brīvā laika pavadīšana.

Par izstrādāto ieceri:

ARHITEKTONISKAIS UN KONSTRUKTĪVAIS RISINĀJUMS

Projekta risinājumi paredz nodrošināt objektā universālā dizaina principiem atbilstošu vidi.

1.Rotaļu un atpūtas zona – Rāpšanās struktūra, kombinētās šūpoles, batuts un karuselis izvietoti vienotā zonā ar gumijas segumu. Rotaļu komplekss ar slidkalniņiem, 3D kubi un smilšu kaste izvietoti vienotā zonā ar gumijas un smilts segumu. Rotaļu iekārtas galvenokārt paredzētas vecuma posmam no 1-12g., bet labiekārtojums piemērots ikvienai vecuma grupai. Starp abām rotaļu laukuma zonām paredzēta atpūtas vieta ar radiāliem soliem. Nokļūšanu rotaļu laukumā nodrošina trīs ieejas. Visam laukumam paredzēts ieklāt dažādus segumus, bez līmeņa starpībām ar vienmērīgu kritumu uz austrumu pusi, nodrošinot ērtu piekļūšanu jebkurai zonai ar bērnu ratiņiem.

2.Gājēju zona – Visas zonas: auto novietni, rotaļu laukuma teritorijas un Dārza ielu savstarpēji savieno gājēju zonas ar versaļas tipa segumu. Lai izgaismotu gājēju un rotaļu zonas, paredzēts uzstādīt divpusējo laternu esošajās laternu vietās.

3.Autonovietnes zona – Gar Dārza ielu paredzēta vieta 7 automašīnām ar versaļas tipa

segumu. Autonovietni no gājēju zonas nodala trotuāra apmale 80x200x1000, kura izbūvējama seguma līmenī. Starp autonovietnēm izbūvēta norobežojoša impregnēta koka brusa 150x150,versaļas tipa seguma līmenī. Uzstādāma ceļa zīme ar norādi par paralēlās parkošanās veidu.

4.Apstādījumu zona – Gājēju zonas un autonovietnes norobežošanai paredzētas divas apstādījumu zonas. Kā arī rotaļu laukuma Ziemeļu un Dienvidu pusē paredzēti norobežojoši stādījumi. Brīvi augošu stādījumu grupas paredzētas arī teritorijas A pusē gar valsts autoceļa bērzu rindu, lai radītu dabīgu barjeru starp atpūtas zonu un brauktuvi, slāpētu putekļus un troksni. Tiek saglabātas esošās vecās ābeles, kuras vietai piešķir papildus noēnojumu un bagātina ainavisko vērtību.

5.Veloturētāju zona – Rotaļu laukuma Ziemeļu un Dienvidu pusēs, pie ieejām laukumā izvietoti 4 velo turētāji.

6.Brīvkrāns - Laukuma rietumu pusē pie vidējās ieejas, paredzēts izvietot ūdens brīvkrānu jeb dzeramā ūdens staciju laukuma apmeklētāju vajadzībām.

Kopējais teritorijas apbūves laukums: 770 m2

Tekstam pievienotajā galerijā var iepazīties ar bērnu rotaļu laukuma vizualizāciju un funkcijonālajām zonām.

Bērnu rotaļu laukuma Ģenerālplāns

Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un paust savu viedokli.

Informāciju sagatavoja: Agnese Silupa Madonas novada pašvaldības ainavu arhitekte Egils Kazakevičs Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists