Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=13933

Jau desmito reizi Madonā norisināsies Pasaules kauss rollerslēpošanā

2024.07.11 14:18

No 17. līdz 21. jūlijam, "Smeceres sils" trasē un Madonas pilsētas ielās norisināsies šīs sezonas pirmais Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Tā būs jau desmitā reize, kad pilsēta uzņem šo starptautisko sporta pasākumu. Sportisti sacentīsies četrās disciplīnās – brīvajā stilā ar individuālo startu, komandu sprintā klasikā, 200 M supersprintā un masu startā brīvajā stilā. Interesi par dalību Madonas posmā izrādījušas izlases no 14 valstīm: Ukraina, Zviedrija, Portugāle, Norvēģija, Lietuva, Latvija, Kirgizstāna, Kazahstāna, Itālija, Vācija, Igaunija, Horvātija, Armēnija un Čīle.

Sacensību pirmajā dienā "Smeceres sils" trasē norisināsies sacensības brīvajā stilā ar individuālo startu, kur juniori sacentīsies 7,5 km un 10 km garā trasē, bet elites grupas sportisti, attiecīgi, 10km un 15km distancē. Ceturtdien turpat norisināsies komandu sprinta ieskaite klasikā. Ja piektdien no sacensībām gaidāma brīvdiena, tad jau sestdien norisināsies skatītāju iecienītākā distance - 200 metru sprints uz vienas no centrālajām ielām Madonā - Raiņa ielas. Svētdien sacensības noslēgsies ar masu startu pilsētas ielās, kur puiši un elites sievietes veiks 20km distanci, bet junioru sievietes - 15km.

 

Latviju šajā PK posmā pārstāvēs 15 sportisti, elites grupā: Kitija Auziņa, Samanta Krampe, Raimo Vīgants, Lauris Kaparkalējs, Silvestrs Švauksts, Bruno Krampe, Niks Saulītis. Starp junioriem: Linda Kaparkalēja, Adriāna Šuminska, Valērija Burceva, Amēlija Zaķe, Dāvis Kalniņš, Bruno Bilāns, Jēkabs Skolnieks, Indriķis Ints Circens. Masu startā plāno startēt arī Patrīcija Eiduka, bet brīvajā stilā ar individuālo startu bijušais biatlonists un šobrīd aktīvais kalnu riteņbraucējs – Oskars Muižnieks.

 

"Ir gandarījums, ka kopā ar komandu uzņemam PK posmu Madonā jau desmito reizi, pa šo laiku aizvadīts arī Pasaules čempionāts. Joprojām uzskatu, ka tas ir labs papildinājums slēpotājiem trenēties un gūt sacensību pieredzi arī vasarā. Vienlaikus, arī no organizatoriskā aspekta – tas dod labu pieredzi starptautisku sacensību organizēšanā, kur starptautiskā federācija nosaka zināmas prasības. Šie pasākumi ļauj, arī no šī viedokļa, domāt jau par arvien lielākiem pasākumiem arī ziemā,” tā sacensību organizators un "Smeceres sila" trases vadītājs Gunārs Ikaunieks.

 

Mediji, kuri plāno pasākumu apmeklēt klātienē, ir aicināti akreditēties pasākumam ŠEIT.

 

Pirmais 2024. gada sezonas posms no 17. līdz 21. jūlijam tiks aizvadīts Madonā, Latvijā, otrais posms no 14. līdz 18. augustam Ščučinskā, Kazahstānā, bet trešais, kas būs arī Pasaules čempionāts no 12. līdz 15. septembrim noslēgsies Ziano Di Fiemme, Itālijā.

 

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2004.gadā - Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau desmito Pasaules kausa posmu, 2019.gadā organizēts pasaules čempionāts. Pērn notikušajā PK posmā Latvijas sportistiem izdevās vairākkārt kāpt uz goda pjedestāla, starp tiem: Lauris Kaparkalējs, Linda Kaparkalēja, Raimo Vīgants.


Sacensību bagātināšanai būs padomāts arī par bezmaksas koncertiem:  uzstāsies The Chairmen, Aminata un Rock'n'Berries


Papildu informācija:

Gita Sauka

Sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. +371 28326828

e-pasts: gitasauka@gmail.com

 

‌Atgādinām par satiksmes ierobežojumiem sacensību laikā Madonā!

‌‌