Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=13930

Pasākumu cikls - VASARA | MŪZIKA | CESVAINES PILS

2024.07.10 12:31

Vasara ir īstais laiks, lai ceļotu, atpūstos un baudītu labu mūziku. Cesvaines pils ir vieta, kas piedāvā lielisku iespēju šajā vasarā apvienot vēstures izzināšanu ar kvalitatīvu mūzikas un mākslas baudīšanu. Teju katru nedēļas nogali Cesvaines pilī būs iespēja baudīt kādu no pasākuma cikla - VASARA | MŪZIKA | CESVAINES PILS piedāvātās koncertprogrammas.

Astoņos koncertos dzirdēsim gan vokālos ansambļus, gan dažādu mūzikas instrumentu skaņas, ko izpildīs pašmāju un ārzemju mūziķi.  

Pasākumu cikls sākās 7.jūlijā ar vokālo ansambli “Rondo”, tam sekos koncerts “KOKLES DVĒSELĪTE” 14.jūlijā, kurā piedalīsies Madonas novada kultūras centra koklētāju ansamblis “RASA” un Dzelzavas vokālais ansamblis “VARIANTS”. Savukārt 20.jūlijā baudīsim mūzikas stīgu duetu, kurā uzstāsies Emma Bandeniece (čells) un David Merlun Lewin no Spānijas (vijole).

27.jūlijā Cesvaines pili pieskandinās koncerts “JAUNO DOMU DĀRZS”, kurā uzstāsies mākslinieki gan no Latvijas, gan kaimiņvalsts Lietuvas (New Baltic Sound quartet, Dalia Dedinskaite, Glebs Pišņaks. Guntars Freibergs un Pāvels Ginters).

Savukārt, tuvojoties vasaras nobeigumam, ikvienam būs iespēja apmeklēt vēl četrus brīnišķīgus koncertus augusta mēnesī. 4.augustā koncerts “MĀRAS DZIESMAS” viduslaiku un tradicionālās mūzikas noskaņās. Tajā uzstāsies Liene Skrebinska, Mārtiņš Miļevskis, Ieva Nīmane un Guntars Prānis. Pēc tā koncerts jau 9.augustā “KLASIKAS NOKRĀSAS” kopā ar Ilzi Lejiņu un Ivetu Cālīti. Divas nedēļas vēlāk, 23.augustā, koncerts “VELTĪJUMS MŪZĀM” ar aktiera Matīsa Budovska, Lindas Leines, Lindas Rudenes, Annas Gāganes Pētera Trasuna piedalīšanos.

Pasākumu cikls VASARA | MŪZIKA | CESVAINES PILS noslēgsies 30.augustā ar koncertu “PĀRI LAIKAM”, kurā uzstāsies Agnese Fedorova, Kaspars Fedorovs un Daiga Blumberga.

Seko līdzi pasākumu programmai un apvieno pils apmeklējumu ar kādu no šīs vasaras koncertiem!

 

Informāciju sagatavoja: Cesvaines pils izglītojošā darba speciāliste Renāte Čačka, renate.cacka@madona.lv, Tālr. 22023730