Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=13925

3x3 basketbola sacensībās Parīzes olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs Zigmārs Raimo

2024.07.10 08:31

Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi Latvijas 3×3 basketbola izlases sastāvu startam Parīzes olimpiskajās spēlēs - sastāvā iekļauts arī madonietis Zigmārs Raimo. Olimpiskā turnīra spēles FIBA 3×3 basketbolā risināsies no 30. jūlija līdz 5. augustam Parīzes sacensību arēnā.

Zigmārs Raimo (1997) ir Madonas BJSS audzēknis (pirmais treneris Agnis Beķeris). 3. vietas ieguvējs Eiropas čempionātā (2023), Eiropas spēļu čempions (2023). 

Latvijas 3×3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis vērtē, ka komandas līderu individuālā meistarība un pieredze, kā arī jauno spēlētāju enerģija mērķē uz augstiem sasniegumiem. 

Latvijas 3×3 izlases kapteinis Nauris Miezis atzīst, ka komanda smagi strādājusi, lai nopelnītu tiesības piedalīties Parīzes spēlēs un šo iespēju centīsisies izmantot ar maksimālu jaudu. 

Parīzes olimpisko spēļu turnīrā 3×3 basketbolā piedalīsies astoņu valstu vīriešu komandas: ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija. Pirmajā posmā no 30. jūlija līdz 4. augustam tiks izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, 3.-6. vietas ieguvēji 4. augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles – 5. augustā.



Informācija no sportacentrs.com 
‌Foto: Basketbols