Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=13862

Madonā viesojās sadraudzības pašvaldības Anīkščos pārstāvji

2024.06.18 15:34

Madonas pilsētas svētkus 7. un 8. jūnijā apmeklēja sadarbības pilsētas Anīkšči (Lietuva) pašvaldības pārstāvji, lai pārrunātu kopīgo un atšķirīgo ikdienas darbā, attīstītu iespējamo sadarbību savā starpā, kā arī gūtu ieskatu Madonas pilsētas svētku svinēšanā.

Liels pagodinājums bija Anīkšču rajona pašvaldības mēra Kęstutis Tubis latviski teiktā svētku uzruna 7. jūnija koncertā “Mana dona – Madona”, kurā viņš atklāja, ka savulaik Madonā jau viesojies – pirms 50 gadiem, dziedot bērnu korī. Mūsu svētkos viņš vēlēja Latvijai un Lietuvai būt draudzīgiem kaimiņiem, un pilsētām savstarpēji sadarboties, galvenokārt tradīcijām bagātajā kultūras jomā.

8. jūnijs mēram, viņa padomniecei Rūta Neniškienė, Anīkšču rajona pašvaldības administrācijas Viešintos nodaļas vecākajai Virginija Macijauskienė un Anīkšču rajona pašvaldības padomes deputātam Linas Pavilionis iesākās ar pieņemšanu Madonas novada pašvaldībā. Sadraudzības pilsētu pārstāvji pārrunāja dažādo un līdzīgo ikdienas darbā. Madonas novada pašvaldības pārstāvji iepazīstināja ar mūsu prioritārajām atbalsta jomām – atbalstu ģimenēm, uzņēmējdarbībai, sportam. Viesus īpaši ieinteresēja pašvaldības pieeja bezmaksas ēdināšanas nodrošināšanā visiem novada izglītojamajiem, kā arī atbalsts sociālajā jomā, tāpat arī tūrisma sadarbības iespējas un ideju apmaiņa.

Apskatot Biznesa attīstības centru, Anīkšču pārstāvji novērtēja Madonas novada pašvaldības īstenoto atbalstu uzņēmējdarbībai grantu un infrastruktūras izveides veidā. Amatnieku un mājražotāju svētku tirdziņa apmeklējumam sekoja neliela ekskursija pa Madonas pilsētu, ielūkojoties arī Madonas sporta centrā, kur viesus pārsteidza lieliskais iekštelpu stadions, piestājot pie renovētās Madonas pilsētas vidusskolas un Madonas Valsts ģimnāzijas, kā arī pārrunājot abu tautu vēsturiskos līkločus Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs.


Informāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Kovtuna