Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/iedzivotaju-aptaujas-konkursi-pasakumi?fu=read&id=13848

Āra trenažieri Madonas novadā

2024.06.17 09:59

Veltīt laiku fiziskām aktivitātēm ir ļoti svarīgi, tas uzlabo mūsu vispārējo veselību, kas rezultātā padara mūs priecīgākus un uzlabo mūsu dzīves kvalitāti. Viens no veidiem, kā pavadīt laiku aktīvi, ir izmantojot trenažierus. Āra trenažieri ir pieejami par brīvu un tos izmantot ir vienkārši. Izmantojot āra trenažierus, ir iespējams attīstīt savu spēku un trenēt dažādus muskuļus.

Pasaules veselības organizācija norāda, ka cilvēkiem vecumā no 18 līdz 64 gadiem ir ieteicams pavadīt 150 - 300 minūtes nedēļā, veicot aerobās fiziskās aktivitātes. Aerobās fiziskās aktivitātes sevī iekļauj staigāšanu, skriešanu, nūjošanu, braukšanu ar velosipēdu, kā arī dažādas citas aktivitātes, kas ir ritmiskas un izmanto dažādas muskuļu grupas. Vispārīgi cilvēkam ir ieteicams pavadīt šo laiku, veicot dažādas aktivitātes, viena no aktivitātēm ir trenažieru izmantošana.

Madonas novadā āra trenažieri ir sastopami vairākās vietās. Vieglākais veids, kā atrast sev tuvumā esošos trenažierus vai citu sporta infrastruktūru, ir izmantojot Madonas novada resursu karti. Kopā Madonas novadā āra trenažierus vai ‘stieņus’ iespējams atrast: Barkavā, Bērzaunē, Dzelzavā, Ērgļos, Jaunkalsnavā, Madonā, Mārcienā un Vestienā.

Silvestrs Švauksts VIDEO parāda pareizu trenažieru lietošanu!

Āra trenažieri:


Informāciju sagatavoja: Kristers Duncis, praktikants-sabiedrisko attiecību speciālists