Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=13698

Aicinām uz pasākumiem Madonas muzejā

2024.05.03 14:47

Madonas muzejā pavasarīgajā un košajā maija mēnesī aicinām uz daudzveidīgiem pasākumiem, kas būs saistoši kā mākslas cienītājiem, tā tematisko pasākumu interesentiem.

9.maijā | 16.00

Aicinām uz tikšanos ar grāmatas “Spītnieks no Gaiziņa pakājes” autoru, aktieri un rakstnieku Kasparu Pūci. Grāmata ir autora jaunākais darbs, veltījums tēvam – režisoram, novadniekam Voldemāram Pūcem (1906-1981). Kā minējis autors, grāmata ir par cīnītāju: vispirms ir vēlme piepildīt sapni – kļūt par aktieri un režisoru, tam sekoja smagākais posms – apcietinājums, izdzīvošana. Ar Kasparu Pūci Madonas muzejā tikāmies 2015.gadā, kad autors  prezentēja grāmatu, kas vēstīja par viņa bērnības gaitām “Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā”, izdota 2013.gadā.

18.maijā | 19.00 - 00.00 | MUZEJU NAKTS

Jau 20.reizi visā Latvijā notiks Starptautiskais Muzeju nakts pasākums un kā ik gadu, arī Madonas muzeja Izstāžu zālēs un Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuvē norisināsies aktivitātes, tiks atklātas tematiskās izstādes un būs iespēja klausīties koncertos Muzeju nakts ietvaros. Madonas muzeja Izstāžu zālēs pasākuma “Pieturvieta “Madonas muzejs” no plkst.19.00 – 24.00 būs iespēja nokļūt pieturvietās, kur katra stāstīs par muzejam nozīmīgām vērtībām - “Jaunība”, “Māksla”, “Muzejam 80”, “Pētnieks”, “Jaunība”, “Skatuve” un citas pieturas, kas būs saistošas lieliem un maziem. Bet Muzeju nakts centrālais notikums būs Jaunieguvumu izstādes atklāšana plkst. 21.00. Ik gadu muzejā par krājuma vienībām kļūst priekšmeti un dokumenti, ko atnes, kāds atrod, tie tiek iepirkti (tas gan notiek ļoti reti), tie tiek dāvināti vai iegūti kādā ekspedīcijā. Tādēļ izstāde sniegs iespēju palūkoties uz muzeja krājuma jaunieguvumiem, kas par tādiem kļuvuši laikā no 2019.gada līdz šai dienai. 

Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuvē Sarkaņos no 19.00 līdz 24.00 norisināsies “Viss par un ap bitēm”, galveno uzmanību pievēršot bitenieka amatam, tradīcijām un vēstures liecībām, kas nes stāstu par dravniecību, bitenieka profesiju un nozīmi vēsturē un mūsdienās. Un arī Sarkaņos centrālais notikums būs izstādes atklāšana. Aicinām sekot līdzi plašākai informācijai par Muzeju nakts norisēm Madonas muzejā, ar ko varēs iepazīties muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv


25.maijā | 13.00

Maija mēnesi noslēgsim ar trīs novada mākslinieku – tekstilmākslinieces Ineses Jakobi, keramiķu Baibas Dumpes un Eināra Dumpja izstādes “Blakus” atklāšanu.

Uz tikšanos muzeja izstādēs un pasākumos!


Informāciju iesūtīja: Madonas muzeja izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde