Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=13355

Turpinās būvdarbi Meža ielā 5, Mārcienā

2023.09.05 13:45

Deinstitucionalizācijas (DI) projekta ietvaros turpinās būvdarbi Meža ielā 5, Mārcienā, kur daļā dzīvokļu ēkas tiks izveidoti grupu dzīvokļi. Madonas novada pašvaldība kopš 01.01.2020. īsteno projektu Nr.9.3.1.1/19/I/041 “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai Madonas novadā” .

Saskaņā ar 2023. gada 24. maijā noslēgto līgumu Nr.MNP/2.4.6/23/29, SIA “Trast Būve” uzsāka darbus objektā „Daudzdzīvokļu ēkas daļas atjaunošana, kas atrodas Meža iela 5, Mārciena, Mārcienas pagasts, Madonas novads”. Objekts tika nodots būvuzņēmējam 2023.gada 15.jūnijā. Līguma ietvaros paredzēts veikt iekštelpu pārplānošanu, iekšējo inženiertīklu pārbūvi un vides pieejamības nodrošināšanu (iekļūšanai ēkā), kā arī demontēt balkonus un nomainīt logus un ieejas durvis, siltināt pirmā stāva grīdas un bēniņu pārsegumu. Projekta rezultātā tiks izbūvēti grupu dzīvokļi ar normatīviem atbilstošām vietām 16 personām ar garīga rakstura traucējumiem, no tiem - 2 cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Līdz šim jau veikti sekojoši darbi:

1) Demontāžas darbi;

2) Iekšējā ŪK tīkla montāža;

3) Starpsienu un griestu izbūve;

4) PVC logu bloku montāža;

5) Grīdu izbūves darbi.

Darbi tiek veikti saskaņā ar darbu veikšanas kalendāro grafiku.

Būvdarbu laikā aktualizējies jautājums par jumta seguma nomaiņu, jo esošā jumta konstrukcija ir ļoti sliktā stāvoklī. Sākotnēji tas projektā nebija plānots.

Autoruzraudzību objektā veic SIA ”B & L projekti”, bet būvuzraudzības darbus uzrauga SIA "BŪVREM”.

Projekta ieviešanas termiņš - 2023. gada 31. decembris.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Iveta Raimo

Madonas novada pašvaldības

Projektu ieviešanas nodaļas

Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste