Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=13313

PAPILDINĀTS | Autovadītāji aicināti uz CSDD bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijām Madonā

2024.01.15 15:05

Lai uzlabotu autovadītāju prasmes vadīt auto ziemas apstākļos, VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) sadarbībā ar Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju (LTAB) autovadītājiem piedāvā bezmaksas drošas ziemas braukšanas konsultācijas. Šogad šīs sezonas bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas tiks noslēgtas ar apmācībām Rīgā, Madonā un Jelgavā.

PAPILDINĀTS | [16.01.2024.] Madonā brīvu vietu vairs nav!

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā bīstamā situācijā autovadītājam pieņemt pareizo lēmumu, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams.

Ziemas braukšanas konsultācijas šajā nedēļā notiks Rīgā, Jelgavā un Madonā:

Grupu nodarbību laiki Madonā (Sporta un atpūtas bāzes teritorijā "Smeceres sils"):

Pieteikšanās nodarbībām Madonā: šeit>

Svarīga informācija dalībniekiem:

Vienas nodarbības laiks: stunda un 30 minūtes. Pasākums paredzēts fiziskām personām un iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta – viens zvans – viena rezervācija vienai personai. Gadījumā, ja kāds autovadītājs netiek uz iepriekš pieteiktu nodarbību, lūgums sniegt informāciju, rakstot uz info@dbs.lv, lai varētu operatīvi piedāvāt vietu citiem pretendentiem.

Nosacījumi:

Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām ar derīgu tehnisko apskati un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu. Vēlams uz nodarbību ierasties ērtos, braukšanai atbilstošos apavos un siltā apģērbā.

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamatnosacījumi, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegts skaidrojums par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanai ziemas apstākļos.

Informējam, ka pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana.

Šajā ziemas sezonā apmācības tiek organizētas desmit Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Madonā, Balvos, Talsos un Liepājā.

Konsultācijas ziemas apstākļos CSDD autovadītājiem nodrošina jau kopš 2015. gada un šajā laikā individuālās braukšanas prasmes uzlabojuši vairāk kā 6000 autovadītāju. Konsultācijas autobraucējiem tiek nodrošinātas bez maksas un tās tiek finansētas no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

 

CSDD Komunikācijas departaments

pr@csdd.gov.lv

67025730