Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=13302

Gada balva kultūrā 2023

2024.01.11 09:59

Izsludinām pretendentu pieteikšanu apbalvojumam “Madonas novada Gada balva kultūrā 2023”

Turpinot iepriekšējā gadā ieviesto tradīciju – ik gadu godināt sasniegumus kultūras nozarē, materiālās un nemateriālās kultūras vērtības, Madonas novadā iepriekšējā kalendārā gadā notikušos kultūras un mākslas pasākumus, izcelt novada kultūras personības, māksliniekus, radošos kolektīvus, biedrības, producentus, kas nozīmīgi ietekmējuši Madonas novada kultūrvides daudzveidību, Madonas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos apbalvojumam “Madonas novada Gada balva kultūrā 2023”.

Aicinām izvirzīt pretendentus līdz 2024. gada 2.februārim (ieskaitot) šādās nominācijās:

“Gada notikums kultūrā” - par Madonas novadam nozīmīga, radoša un kvalitatīva pasākuma rīkošanu.

“Gada cilvēks kultūrā” - par individuālu, izcilu sasniegumu kādā no profesionālās vai amatiermākslas jomām, literatūrā, novadpētniecībā, tradicionālajā kultūrā vai par spilgtu jaunradi aizvadītajā gadā.

“Gada debija kultūrā” - par spilgtu, inovatīvu devumu kādā no kultūras jomām.

“Gada kultūras darbinieks” – pašvaldības kultūras darbiniekam par īpašiem sasniegumiem kultūras jomā 2023.gada laikā, kas ir būtiski un ar paliekošu nozīmi pašvaldības, valsts vai starptautiskā mērogā.

“Gada amatiermākslas kolektīva vadītājs, kolektīvs” - amatiermākslas kolektīva vadītājam un tā vadītajam kolektīvam par īpašiem sasniegumiem 2023.gada laikā, kas ir būtiski un ar paliekošu nozīmi pašvaldības, valsts vai starptautiskā mērogā.

“Mūža ieguldījums kultūrā” - par ilggadēju darbu un nozīmīgu ieguldījumu Madonas novada kultūras darbā, kultūrvides saglabāšanā un attīstības pilnveidošanā vai īpašiem sasniegumiem kādā no mākslas, amatiermākslas, amatniecības, izdevējdarbības vai novadpētniecības jomām.


Ar “Madonas novada Gada balva kultūrā 2023” nolikumu, t.sk., pieteikuma anketu var iepazīties pievienotajos dokumentos - "Nolikums" un "Anketa".

Aizpildītu pieteikuma anketu “Madonas novada Gada balva kultūrā 2023” var iesniegt:

·   nosūtot to elektroniski ar norādi “Pieteikuma anketa apbalvojumam kultūrā” uz e - pasta adresi: pasts@madona.lv;

·   personīgi, iesniedzot to Madonas novada pašvaldības centrālajā administrācijā, 101.kabinetā;

·   nosūtot pa pastu uz adresi: Saieta laukums 1, Madona, LV-4801, ņemot vērā, ka pieteikums jāsaņem līdz 2024. gada 2.februārim.


Informāciju sagatavoja: 
Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas
Attīstības nodaļas vecākā speciāliste kultūras jomā
‌Daiga Torstere
‌‌M.: +371 22034411