Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=13294

Īstenots projekts "Zivju resursu aizsardzības pasākumu nodrošināšana Lubāna ezeram Madonas novadā"

2024.01.04 10:14

Viens no Madonas novada pašvaldības uzdevumiem ir rūpēties par tās teritorijā esošo ūdenstilpju zivju resursu aizsardzību. Uzraudzību par tiem Madonas novada pašvaldības teritorijā nodrošina pašvaldības pakļautībā esošais pašvaldības vides kontroles inspektors zivju resursu aizsardzības un izmantošanas jomā. Lai īstenotu zivju resursu aizsardzības pasākumus efektīvi Madonas novada Lubāna ezera teritorijā, kas atrodas novada attālākajā punktā, svarīgi ir mūsdienu prasībām un iespējām nodrošināt inspektoram atbilstošu ekipējumu, ar ko iespējams veikt nepārprotamu, neapstrīdamu, sekundāru un daudzpusīgu pārkāpumu fiksēšanu.

2023. gada nogalē, īstenojot projektu “Zivju resursu aizsardzības pasākumu nodrošināšana Lubāna ezeram Madonas novadā”, kura mērķis ir veicināt Madonas novada Lubānas ezera zivju resursu aizsardzības pasākumus, pie ezera uzstādīta video novērošanas sistēma.  Projekta ietvaros iegādātas trīs video kameras, tai skaitā stiprinājumi, un viens reģistrators, kas ļaus iegūt nepieciešamos pierādījumus, nodrošinās zvejniecības pārkāpumu daudzpusīgu fiksēšanu, kā arī tiks nodrošināta un uzlabota kopējā ūdenstilpnes apsekošana un uzraudzības kvalitāte.

Projekta kopējās izmaksas - EUR 1205,15, tai skaitā Valsts zivju fonda finansējums - EUR 1065,15 un Madonas novada pašvaldības līdzfinansējums - EUR 140,00.

Projekts īstenots sadarbībā ar Valsts Zivju fondu un Lauku atbalsta dienestu.

 

Informāciju sagatavoja: Projektu ieviešanas nodaļas projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Indra Kārkliņa