Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=13206

Aizvadīta Madonas novada amatierteātru skate

2023.11.27 11:01

Nedēļas nogalē 2 dienu garumā septiņi Madonas novada amatierteātri spēlēja savus jaunākos iestudējumus Madonas novada kultūras namos un tos vērtēja profesionāla žūrija.

Izrādes norisinājās vairākos Madonas novada kultūras namos un visām izrādēm klātesoši bija žūrijas pārstāvji – Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, teātra zinātniece un kritiķe Līga Ulberte un rakstnieks, dramaturgs Jānis Jurkāns.

Žūrijas eksprtu vērtējumā 2 izrādes ir izvirzītas tālākai dalībai reģiona skatē, lai pretendētu uz iekļūšanu amatierteātru iestudējumu skatē “Gada izrāde 2023 ”:

Lubānas lietišķā teātra grupa  ar dokumentālu, kopienā balstītu teātra izrādi “Pieaugšana”, režisors Jānis Balodis, kas tika novērtēta ar Augstāko pakāpi iegūstot 46 punktus.

un

Praulienas pagasta Saikavas tautas nama amatierteātris ar Artūra Dīča iestudējumu  “Lidojošais Travolta”, režisore Aija Špure, kas žūrijas vērtējumā ar 43 punktiem ieguva I pakāpi.

Atzinības rakstus par aktiera darbu saņēma:  Henrijs Kārklāns par atveidoto Travoltu,  Kaspars Lācis par Ivara lomu un Ingrīda Rubule par Ilonas lomu.


I pakāpi ar 41 punktu ieguva arī  Meirānu tautas nama amatierteātris “Zeltrači” – Vigitas Pumpures iestudējums “Tobiass ir miris, lai dzīvo Tobiass”, režisore Ilona Malahovska. “Zeltrači” no žūrijas saņēma arī Atzinības rakstu par aizrautīgu un pārliecinošu aktieru ansambļa spēli.


II  pakāpi ieguva:

Tautas nama “Kalnagravas” amatierteātris “Piņģerots”  žūrijas vērtējumam nododot Dž. Gluatomass iestudējumu “Ģimenes svinības”, režisore Aija Špure – 38 punkti. Aktieris Viktors Leimanis par izrādē spēlēto tēva lomu saņēma Atzinības rakstu par žanriski precīzu aktierspēli.

un

Mētrienas tautas nama amatierteātris “MaskaRāde” ar Baibas Jukņevičas darbu “Dvēseles”, režisore Anna Anita Amata – 36 punkti.


Savukārt III pakāpe tika piešķirta:

Degumnieku tautas nama amatierteātrim “Cits modelis” ar Guntas Drezovas izrādi “Lauku gurķis”, režisore Iveta Šķēle – 32 punkti;

Sauleskalna tautas nama amatierteātrim “Priekā” – iestudējums: Adrians Briedis-Makovejs “Mīlestības kontrakts”, režisore Juta Fiļipoviča – 30 punkti.


Lepojamies un priecājamies par Mūsu amatierteātru sniegumu!!!

Nākamā Madonas novada amatierteātru skate notiks 2024. gada pavasarī.



‌Informāciju sagatvoja: MNP Attīstības nodaļa vecākā speciāliste kultūras jomā Daiga Torstere 
‌Mob. tālr.: +371 22034411