Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=12923

Madonas muzejs vēl zinībām pilnu jauno mācību gadu!

2023.08.31 12:57

Madonas muzeja kolektīvs no sirds sveic skolotājus, skolēnus, viņu vecākus un līdzjutējus Zinību dienā! Jaunajā mācību gadā novēlam izzināšanas prieku, neizsīkstošu enerģiju un nezūdošu interesi iemācīties kaut ko jaunu.

Vasaras trīs mēneši ir paskrējuši nemanot, sniedzot iespēju priecāties par sauli un uzņemt enerģiju jaunam mācību un darba cēlienam! Madonas muzejā 1. septembrī piedāvājam vairākas aktivitātes, kurās var kopīgi izzināt Madonu, pavadīt saistoši kopā laiku un izmantot muzeja plašo piedāvājumu: 

Aicinām noskatīties nelielu video par izstādi (šeit>>)

Mazajā zālē piedāvājam divas izstādes vienā. Tā ir novadnieka, mākslinieka Bruno Sipāna gleznu izstāde “110 otu triepieni”, kuru papildina Latvijas Nacionālā kultūras centra veidotā izstāde “Saimes galds”, vēstot par mūsu nemateriālā mantojuma vērtībām. Vairāk par izstādi (šeit>>)

Blakus Bruno Sipāna gleznu un “Saimes galda” izstādēm ir muzeja pastāvīgā ekspozīcija “Novada arheoloģija”, kurā paši mazākie var izvedot etnogrāfiskā tērpa komplektu.

Izstāžu zāļu foajē tās ir divas izstādes, kas abas veltītas Madonai un Madonas apkārtnes vēsturei: 12 tautastērpi no muzeja krājuma, kas ataino, kā savulaik esam devušies uz Dziesmu un deju svētkiem. Un otra izstāde veltīta Madonas vēsturē nozīmīgiem notikumiem, jo šajā gadā Madonas pilsētas plāns un pirmās 24 Madonas ielas atzīme 100 gadus. Vairāk par izstādi var lasīt mūsu mājas lapā (šeit>>)

Madonas pilsētā, Skolas ielā pie Madonas Kultūras nama, kamēr ir labi laikapstākļi, aicinām izzināt mūsu novada koru un dejas tradīcijas izstādē “Novads skan. Novads rīb”.

Esam gatavo jaunajam mācību gadam un uz tikšanos Madonas muzeja izstādēs un nodarbībās. Lai pieteiktos ekskursijām un nodarbībām muzejā, lūdzam zvanīt uz tālruņa numuru 64823844 vai 29418187.

 

Lai veiksmīgs jaunais mācību gads!

 

Zane Grīnvalde

Izglītojošā darba nodaļas vadītāja