Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=12863

Gājēju ērtībām nomainīti divi posmi bruģakmens seguma Saules-Raiņa ielas krustojumā

2023.08.07 13:59

Jūlija beigās nomainīts bruģakmens segums divos gājēju ietves posmos - gar ēkām Saules ielā 13 un 15, Saules un Raiņa ielas krustojumā, Madonā.

Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris skaidro, ka gājēju ietves bruģis vietām bija ļoti izdrupis, tādēļ pa to bija grūti pārvietoties iedzīvotājiem, vecākiem ar ratiņiem, kā arī pie ēkas Saules ielā 13 pagraba loga lietus bija izskalojis bedri. Uz problēmvietu sociālajos tīklos norādīja arī Madonas iedzīvotāji.

“Ir pagājuši aptuveni 14 gadi, kopš Madonā uz gājēju ietvēm tika uzstādīts bruģakmens. Mūsu ziemas apstākļos šāda seguma ilgmūžība ir ap 10-11 gadu. Uz priekšu būs jāskatās, jāplāno, jo arī citviet Madonā bruģis pamazām savu laiku nokalpo,” informē Guntis Ķeveris.

Līdzīgi kā šogad, arī iepriekš bruģis jau ticis mainīts kritiskākajās vietās – pie kultūras nama Raiņa ielā, pie autobusa pieturas Saules ielā. Ir vietas, kur par seguma remontdarbiem jādomā teritorijas privātīpašniekam-uzņēmējam, piemēram, Saules ielas 6 tuvumā.

Pēc tirgus izpētes veikšanas, nosakot lētāko cenas piedāvājumu bruģakmens nomaiņai, tika noslēgts līgums ar Madonā reģistrēto uzņēmumu SIA “StonEJ”. Izmaksas sastādīja 11 724,88 eiro (ieskaitot PVN).

 

Informāciju sagatavoja:

Laura Kovtuna

Madonas novada pašvaldības

Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste