Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=12699

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vērtējumā par uzņēmumiem draudzīgāko novadu atzīts Madonas novads, bet valstspilsētu – Ventspils

2023.06.15 16:05

Trešdien, 14. jūnijā, Latvijas lielākā uzņēmēju organizācija – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) – kopā ar sadarbības partneriem: biznesa augstskolu “Turība”, "Junior Achievement Latvia” un pētījumu centru “SKDS” paziņoja un sveica uzņēmumiem draudzīgākās pašvaldības Latvijā.

Galveno balvu kategorijā “Uzņēmumiem draudzīgākā valstspilsēta 2023” saņēma Ventspils, aiz sevis otrajā vietā atstājot Jelgavu, bet trešajā – Jūrmalu. Savukārt “Uzņēmumiem draudzīgākais novads 2023” balvu ieguva Madonas novads, sudraba godalga – Smiltenes novadam, bet bronza – Jēkabpils novadam.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš:

“Balvas “Uzņēmumiem draudzīgākā pašvaldība” nolūks ir mudināt un motivēt pašvaldības pilnveidot servisu, procesus, atbalsta instrumentus, komunikāciju, kā arī mācīties no labās prakses. Mūsu mērķis nav līdz centimetram nomērīt, ko kāda pašvaldība ir vai nav izdarījusi vai sasniegusi, bet tiekties uz labāku pieredzi. Turklāt ik gadu izvērtējuma metodoloģija tiek pilnveidota, lai azarts sasniegt labākus rezultātus no gada uz gadu nepārvērstos rutīnā.”

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs:

“Lai arī zelts, šī balva ir stimuls darīt vēl labāk! Liels paldies uzņēmējiem par to, ka nāk un vaicā, meklē risinājumus, un pašvaldības darbiniekiem par ieguldīto darbu un atsaucību."

Pašvaldības tika vērtētas pēc vairākiem kritērijiem: analizētas pašvaldības atbildes uz uzņēmēja interesi attīstīt biznesu konkrētajā reģionā jeb izmantota “slepenā pircēja” metode, kas veidoja 25% no kopvērtējuma, pašvaldības atbalsts izglītības iestādēm uzņēmējdarbības programmu īstenošanā un skolēnu mācību uzņēmumu organizēšanā, kas veidoja 15% no kopējā vērtējuma, pašvaldības pašvērtējums – 15%, uzņēmumu vadītāju vērtējums – 30% un reģistrēto uzņēmumu daudzums konkrētajā pašvaldībā – 15%.

Līdztekus apbalvojumam visas lauerātpašvaldības saņem lietošanā kvalitātes zīmi, kas apliecina ne tikai novērtējumu konkrētajā gadā un kategorijā, bet tā arī ir apliecinājums klientiem par pakalpojumu kvalitāti. Madonas novada un Ventspils valstspilsētas pašvaldības papildu saņēma balvas apliecinājuma plāksni izvietošanai publiskā vidē.

Papildu informācija par pašvaldību izvērtējumu pieejama tīmekļvietnē www.ltrk.lv. Savukārt balvu pasniegšanas ieraksts – LTRK Facebook kontā: https://www.facebook.com/LTRKinfo  

Informācija par balvas "Uzņēmumiem draudzīgākā pašvaldība 2023" vērtēšanas kritērijiem (PDF.)

Informācija par balvas "Uzņēmumiem draudzīgākā pašvaldība 2023" vērtēšanas kritērijiem-uzņēmumu vadītāju aptauju (PDF.)

Metodoloģija (PDF.)

Rezultātu kopsavilkums (PDF.)

Papildu informācija:

Inese Pabērza

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras

Sabiedrisko attiecību speciāliste Tel.: 26418755

E-pasts: inese.paberza@ltrk.lv

Foto autors: LTRK