Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=12597

Apstiprināti LEADER projekti Ļaudonai un Ērgļiem

2023.05.12 09:07

Vēl divi no pieteiktajiem LEADER projektiem – “Bērnu un jauniešu aktīvās atpūtas laukuma izveide Ļaudonas pagastā, Madonas novadā” (ID Nr. 23-05-AL23-A019.2203-000011) un “Velotrases izbūve Ērgļu ciemā” (ID Nr. 23-05-AL23-A019.2203-000009) guvuši apstiprinājumu.

Aktīvās atpūtas laukumu paredzēts izveidot Ļaudonas brīvdabas pasākumu centrālajā vietā - estrādes parka teritorijā. Jau šobrīd tā ir piemērota vieta ģimeņu aktīvai atpūtai, jo tur atrodas sakopts parks, pastaigu taka, pludmales volejbola laukums, ārstniecības augu labirints, baskāju un sajūtu takas. Papildinot šo teritoriju ar aktīvās atpūtas laukumu, tiks dažādotas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Laukumā paredzēts uzstādīt dažādu veidu šūpoles, batutu, karuseli, tematisko rotaļu iekārtu "Lokomotīve" ar slidkalniņu, piramīdu un vingrošanas kompleksu.

Projekta ietvaros izveidotais aktīvās atpūtas laukums ilgtermiņā veicinās gan estrādes teritorijas pievilcību, gan Ļaudonas pagastu kā drošu, videi draudzīgu un interesantu aktīvās atpūtas vietu ģimenēm.


Otra projekta ietvaros Stacijas ielā 5, Ērgļos, plānots izbūvēt Madonas novadā pirmo daudzfunkcionālo, moderno asfalta velotrasi – pump track. Paredzēts izbūvēt apļveida trasi ar dažāda augstuma kalniņiem, virāžām un rampām, ar kopējo trases garumu 109 metri.

Asfalta velotrase ir ilgtermiņa ieguldījums, kam nav nepieciešami ikgadēji remontdarbi un apkopes (kā tas ir, piemēram, standarta finiera skeitparka gadījumā). Velotrases unikālās priekšrocības ļauj to izmantot dažādos gadalaikos (arī mitrā laikā).

Velotrase papildinās Ērgļu pagastu ar mūsdienīgu infrastruktūru un paplašinās brīvā laika pavadīšanas iespējas, kas aizrautu ne tikai bērnus un jauniešus, bet arī pieaugušos.


Šobrīd tiek uzsākta abu šo projektu ieviešana - izstrādāta tehniskā dokumentācija, lai varētu veikt būvdarbu iepirkumus. Projektu īstenošanas termiņš ir divi gadi no projektu apstiprināšanas.


 

Informāciju iesūtīja: Klinta Galeja, Madonas novada pašvaldības Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste