Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=12526

BK Madona/BJSS izcīna bronzas medaļas 2022./2023.gada sezonā

2023.04.18 08:40

BK Madona pirmssezonas skaļākais notikums noteikti bija Mikus Sokolova atgriezšanās komandas rindās. 2 vadošie pērnās sezonas spēlētāji Toms Kohanovs un Jānis Dumburs pievienojās līgu augstāk spēlējošām komandām, attiecīgi Gulbenes Bukiem un BK Saldus komandām. Šosezon Reģionālo basketbola Līgu (LBL3) sadalīja 3 zonās, Austrumu, Rietumu un Centra. Madona tika iekļauta Austrumu zonā.

Regulāro sezonu iesākām ļoti pārliecinoši. 2022. gadu pabeidzām bez zaudējumiem. Turnīra tabulā pirmā vieta un perfekta bilance. 12 uzvaru sērija pārtrūka janvārī izbraukuma spēlē Rēzeknē, kur lieliskā atmosfērā tikai papildlaikā Rēzeknes puiši izcīnija uzvaru. Turpinājumā 2 uzvaras un regulāro sezonu noslēdzām ar 14 uzvarām 15 spēlēs.

Izslēgšanu spēļu pirmajā kārtā pretī nāca SK Rūjienas komanda, lai gan bijām pārliecinoši favorīti pirmajās 2 spēles uzvaras dalījām uz pusēm, bija nepieciešama izšķirošā spēle, kurā gan pārliecinoši ar 110:64 tika izcīnīta graujoša uzvara. Ceturtdaļfinālā pret BK Ādaži Carnikava arī bija nepieciešamas visas iespējamās spēles, un izšķirošā spēlē Madonā ar 90:76 tika izcīnīta ceļazīme uz pusfinālu.

Pusfinālā divās aizraujošās spēlēs pret Salaspils komandu tika piedzīvoti zaudējumi.

Bronzas sērijā tieši otrādi 2 spēles tika izcīnītas 2 uzvaras pret Jaunpils komandu, kas 2 iepriekšējās seoznas bija izcīnījuši sudraba medaļas.

Visas sezonas garumā Madonas Spoerta centra tribīnes bija pilnas, it īpaši izslēgšanas spēlēs, kur katra spēle bija kā svētki. Mūsu līdzjutēji noteikti ir jāizcēl, jo arī izbraukuma spēlēs mūsu fanu klātbūtne bija jūtama. Vislielākais prieks bija pilnā zale Salaspilī, kur liels vietējo fanu pūlis deva vēl lielāku enerģiju mūsu atbalstītājiem. Tieši viņiem ir ļoti liela nozīme šī panākumā izcīnīšanā.

BK Madona komanda pateicas visiem līdzjutējiem un paldies visiem atbalstītājiem, bez kuriem šis panākums nebūtu iespējams. Madonas novada pašvaldībai, Madonas Bērnu un Jaunatnes sporta skolai, Krodziņam Šlāgeris, Krodziņam BURA, Kafejnīcai Melnais Bullis, Obyte čipsiem, Solart Būve SIA, OJC mēbeles, Probasketball Store, Andrim Eglītim no Mysport. 

Informāciju sagatavoja: Ojārs Krūmiņš