Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=12362

Madonas novadā notiks militārās mācības

2023.02.16 10:34

Š. g. 18. un 19. februārī Madonas novada Cesvaines, Biksēres un Dzelzavas apdzīvoto vietu teritorijā notiks Zemessardzes 26. kājnieku bataljona lauka taktiskās mācības, kuru laikā zemessargi pilnveidos lauka kaujas iemaņas, kā arī attīstīs spēju veikt uzdevumus konvencionālā un nekonvencionālā apdraudējuma gadījumā.

Militārās mācības notiks iepriekš saskaņotās teritorijās. Militāro mācību laikā Cesvaines, Biksēres un Dzelzavas apkārtnē pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Iespējama arī zemessargu pārvietošanās civilajās drēbēs ar ieročiem. Uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Ikviena zemessarga civilā darba un dzīves pieredze bagātina Zemessardzi un stiprina valsts aizsardzību.

Lai pievienotos Zemessardzei, kandidāts ir aicināts sazināties tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties savai mācību vai dzīvesvietai tuvākajā vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnēs: www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv.

Iedzīvotāju ievērībai!

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos arī ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida militāra aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu.

Zemessardze aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties militārā autotransporta pārvietošanās laikā pa autoceļiem. 

Informāciju sagatavoja: Zemessardzes 26. kājnieku bataljona Komunikācijas nodaļas speciālists

Tālr. 20261239