Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=12132

Trīs madonieši debitēs Pasaules kausā slēpošanā, startēs arī Vīgants

2022.11.24 13:49

Šajā nedēļas nogalē Somijas ciematā Rukā sāksies 2022./2023.gada Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā. Pirmajā posmā no sešiem Latvijas pārstāvjiem plāno startēt četri madonieši, trijiem no kuriem tās būs debija Pasaules kausa posmos distanču slēpošanā.

Šī mēneša sākumā madonieši atklāja sezonu ar startiem FIS sacensībās Somijas ziemeļu ciematā Olosā. Tagad ir pienākusi kārta paša augtākā līmeņa sacensībām, proti, Pasaules kausa posmam, kas šajā nedēļas nogalē no 25. līdz 27.novembrim norisināsies Kūsamo, kur parasti tiek atklāta Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā.

Ja Raimo Vīganta kontā jau ir vairāki starti Pasaules kausa posmos, tad Kitijai Auziņai, Nikam Saulītim un Laurim Kaparkalējam tā būs debija.

Raimo Vīgants PK posmos ir piedalījies 15 reizes, un šī viņam būs jau ceturtā sezona spēcīgāko apritē. Tiesa, 2019.gadā olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējs startēja tikai vienā posmā. Gandrīz katru trešo reizi madonietis ir ticis piecdesmitniekā. Pagaidām labākais Raimo veikums ir 44.vieta 2021.gada pirmajā dienā Valmisteras sprintā brīvajā stilā “Tour de ski” ietvaros. Pasaules U23 čempionātā desmitniekā tikušais madonietis Somijas ziemeļu ciematā Rukā PK posmos ir startējis tikai vienu reizi, pērn sprintā un 10km klasikā ierindojoties septītajā desmitā – 69. un 66.ietā, bet pēdējā dienā lielajā aukstumā iedzīšanā, kad vairāki nemaz neizgāja uz starta, pieņēma racionālu lēmumu izstāties.

Lai arī līdz šim nav startējuši PK posmos, tomēr Kitijai Auziņai, Laurim Kaparkalējam un Nikam Saulītim ir lielo sacensību pieredze. Visi ir piedalījušies 2021.gada pasaules čempionātā, kas notika Vācijā. Kitija bez tā ir piedalījusies vēl divos citos pasaules čempionātos – 2019.gadā Zēfeldē un arī 2013.gadā Valdifiemmi. Auziņa arī 2017.gadā Lahti bija komandā, bet nostartēja tikai kvalifikācijas slēpojumā, kur ieņēma 6.vietu un kvalifikācijas pamatacensībām, bet tajās nepiedalījās. Tāpēc par dalību pasaules čempionātā 2017.gadā to īsti nosaukt nevar. Šogad olimpiskajās spēlēs Pekinā Auziņa 10km klasikā uzrādīja vienu no labākajiem Latvijas sieviešu rezultātiem, ja neskaita, protams, Patrīcijas Eidukas veikumu.

Nikam Saulītim un Laurim Kaparkalējam ir pasaules junioru čempionātu pieredze. Lauris šogad ieguva augsto 16.vietu sprintā, bet pēc tam Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā sarūpēja Latvijai pirmo zeltu slēpošanā, uzvarot sprintā.

Pasaules kauss sāksies šo piektdien ar sprintu klasikā, turpināsies ar 10km intervāla starta distanci klasikā sestdien, bet noslēgsies svētdien ar 20km iedzīšanu brīvajā stilā, ņemot vērā pirmo divu dienu rezultātus.


Foto - ilustratīvs.


‌Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis