Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=11946

PK posmā rollerslēpošanā Itālijā klasikā sešiniekā atkal divi madonieši

2022.09.10 22:05

Pasaules kausa noslēdzošajā posmā rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijā, vakar klasiskā stila distancē ar masu startu vietas labāko sešiniekā ieņēma atkal divi madonieši, šoreiz ar pieaugušo grupas pārstāvi Kitiju Auziņu to paveica juniors Lauris Kaparkalējs.

Vakar ziņojām, ka pirmajā dienā PK posmā rollerslēpošanā Itālijā 5,3km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu sešiniekā iekļuva tikai divi Latvijas pārstāvji un abi bija madonieši – Raimo Vīgants un Kitija Auziņa, kuri pieaugušo grupā ieguva attiecīgi piekto un sesto vietu. Vakar grūtajā klasiskā stila distancē, kas bija kāpumā, mūsu komandas pārstāvjiem arī neklājas viegli, un nācās līderiem zaudēt diezgan daudz. Pieaugušo grupās un junioru puišiem bija jāveic 14km kāpumā, bet junioru meitenēm un pusi mazāk – 7km. Labāko sešiniekā šoreiz iekļuva Auziņa un Kaparkalējs.

Otrajā dienā augstvērtīgāko rezultātu latviešu vidū uzrādīja Lauris Kaparkalējs, kurš 15 dalībnieku konkurencē izcīnīja vietu sešiniekā, uzvarētājam zaudējot gandrīz trīs minūtes (2:55), bet tuvākais konkurents bija minūti priekšā. Ar astoņu minūšu deficītu siguldietis Rainers Paeglis finišēja noslēdzošajā 14.vietā, jo viens zviedrs izstājās. Ar pusotras minūtes pārsvaru uzvarēja Madonā klasikā sudraba medaļu nopelnījušais Malte Juterdāls no Zviedrijas, bet nākamās četras vietas ieņēma mājinieki.

Pieaugušo grupā sievietēm tāpat kā Madonā startēja ļoti maz dalībnieču – 7 rollerslēpotājas. Līdz ar to Kitijai Auziņai, lai iekļūtu sešiniekā otro dienu pēc kārtas  (piektdien sievietēm startēja deviņas dalībnieces – aut.piez.), šoreiz vajadzēja apsteigt tikai vienu konkurenti.. Kitija apsteidza trīs dalībnieces – vācieti, zviedrieti un itālieti un finišēja 4.vietā (+13:21). Līdz trijniekam, ko noslēdza ukrainiete Viktorija Olekha, kuru madoniete olimpiskajās spēlēs Pekinā 10km klasikā bija apsteigusi par pusotru minūti, pietrūka divu minūšu. Pārliecinošu uzvaru ar septiņu ar pusi minūšu pārsvaru svinēja titulētā rollerslēpotāja Linna Semskaŗa no Zviedrijas.

Vīriešiem klasikā uz starta izgāja nedaudz mazāk dalībnieku nekā piektdien slidsolī, un šoreiz sacentās tikpat daudz dalībnieku kā junioriem – 15 rollerslēpotāji, kuru vidū šoreiz bija tikai viens latvietis – Raimo Vīgants, jo otrs madonietis Niks Saulītis, gatavojoties savam galvenajam startam svētdienas sprintā, izlēma netērēt lieki spēkus un klasikā nepiedalīties.  Šoreiz Raimo neizdevās iekļūt sešiniekā, līdz kuram pietrūka nedaudz vairāk kā divu ar pusi minūšu. Madonietis finišēja devītais (+6:40). Otro dienu pēc kārtas nepārspēts palika Pasaules kausa līderis Amunds Korsets no Norvēģijas, beigās tikai par 4 sekundēm apsteidzot itāli Luku Kurti. Trešajā vietā finišējušais mājinieks Mikele Galassi atpalika jau pusotru minūti.

Meitenēm junioru konkurencē sacentās 12 dalībnieces, un tāpat kā pirmajā dienā Latvijas pārstāves Elza Bleidele (Cēsis) un Samanta Krampe (Rīga) ieņēma 9. un 11.vietu, tikai šoreiz mainītās lomās, proti, Bleidele bija priekšā Krampei. Negaidīti, ka cēsiniece Elza pārspēja rīdzinieci Samantu par trim minūtēm. Uzvarētājai abas zaudēja attiecīgi četras un septiņas minūtes. Otro dienu pēc kārtas pārliecinošu uzvaru svinēja Marija Gismondi, par vairāk nekā minūti apsteidzot savu tautieti un Pasaules kausa līderi Annu Gidi. Gismondi pasaules junioru čempionātā Madonā nestartēja, bet ar šādu sniegumu noteikti varēja iegūt zelta medaļas gan klasikas, gan slidsoļa distancēs.

Šodien PK posms Itālijā noslēgsies ar 200m sprintu brīvajā stilā, kur Latvijas pārstāvji mēģinās sasniegt labākos rezultātus saulainajā Vidusjūras zemē šajā nedēļas nogalē un iekļūt trijniekā, kā to bija izdarījuši pirms divām nedēļām Madonā, kad Kaparkalējs kļuva par pasaules junioru čempionu, Vīgants, Krampe un Auziņa izcīnīja otrās vietas. 



Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis