Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=11393

Noslēgušies industriālās zonas būvdarbi Sauleskalnā

2022.03.01 10:06

Noteikti daudzi novada iedzīvotāji pēdējā gada laikā bija pamanījuši plašo rosību Sauleskalnā. Projekta “Industriālās zonas, biznesa attīstības centra un uzņēmējdarbības izveide Madonas novadā” ietvaros ir noslēgušies būvdarbi Sauleskalna teritorijā, tādējādi uzlabojot uzņēmējdarbībai piemērotu vidi un palielinot darbavietu skaitu Madonas novadā.

Projekta mērķis ir Madonas novada industriālās teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradēto teritoriju atbilstoši Madonas novada attīstības programmai 2013.-2020.gadam, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi, radot jaunas darbavietas, piesaistot nefinanšu investīcijas, izbūvējot laukumus un noliktavu ēkas Sauleskalnā un pārbūvējot tipogrāfijas ēku par biznesa attīstības centru Madonas pilsētā.

Projekta ietvaros izbūvēti un ekspluatācijā pieņemti objekti:

“Papildus noliktavu un laukumu būvdarbiem tika veikta arī inženierkomunikāciju izbūve, tai skaitā arī lietus ūdens kanalizācija, teritorijas apgaismojums, kā arī izbūvēti ugunsdzēsības rezervuāri, lai nodrošinātu ugunsdrošības prasības teritorijā. Industriālās zonas teritorija Sauleskalnā ir sadalīta sešās nomas daļās, no kurām izsoles kārtībā piecās jau ir noskaidroti nomnieki, kuri apliecinājuši, ka spēs sasniegt projekta rezultatīvos rādītājus.” stāsta Madonas novada projektu sagatavošanas un ieviešanas speciālists, ceļu inženieris Edgars Gailums.

Būvdarbi turpinās Madonas pilsētā Saieta laukumā 2A, Tipogrāfijas ēkā. “Objektā šobrīd tiek veikti telpu iekšējie apdares darbi, grīdu izbūves darbi, izbūvētas liftu šahtas, lai varētu uzstādīt pasažieru un kravas liftu, tādējādi nodrošinot arī vides pieejamību objektā. Tāpat arī notiek iekšējā apgaismojuma izbūve, siltumapgādes un ventilācijas sistēmu ierīkošana, iekšējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve, elektronisko sakaru un tīklu sistēmu izbūve, ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve, kā arī veikti ēkas fasādes siltināšanas un apdares darbi. Kopumā paveikti 63 % no paredzētajiem darbiem” stāsta Madonas novada projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Indra Kārkliņa.

“Īstenojot industriālās zonas projektu, ieskaitot tipogrāfijas ēkas pārbūvi par biznesa attīstības centru Madonā, novadā kopumā tiks radītas 46 jaunas darbavietas. Projekta nosacījumi paredz, ka izbūvēto teritoriju nomniekiem līdz 2023. gada 31. decembrim sava uzņēmuma attīstībā jāiegulda finanšu līdzekļi projekta attiecināmo izmaksu apmērā - 4 378 995 EUR. Šis projekts ir neatsverams ieguldījums tautsaimniecībā” komentē Madonas novada projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Klinta Galeja.

Būvdarbi veikti ERAF darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte" 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" projekta Nr. 5.6.2.0/19/I/020 “Industriālās zonas, biznesa attīstības centra un uzņēmējdarbības infrastruktūras izveide Madonas novadā” ietvaros.

Būvdarbus veica Personu apvienība “Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Jēkabpils būve" un Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latgalija"” par kopējo līgumcenu EUR 4 119 977,86 bez PVN.

Būvuzraudzību veica SIA “VIRES” par kopējo līgumcenu EUR 18 876,37 bez PVN.

Projektēšanu un autoruzraudzību veica Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “B & L projekti” par kopējo summu EUR 40 080,30 bez PVN, SIA “BM-projekts” par kopējo summu EUR 13 450,00 bez PVN un Ināra Ketlere-Krūmiņa par kopējo summu EUR 3 850,00 bez PVN.

Varam priecāties, ka Madonas novadā arvien vairāk attīstās industriālās zonas, kas dod iespēju efektīvi darboties vietējiem uzņēmējiem, un radīt jaunas darbavietas novada iedzīvotājiem. Šis, kā arī citi uzņēmējdarbības vidi uzlabojoši projekti ir ieguldījums Madonas novada iedzīvotāju labklājības veicināšanā.


Informāciju sagatavoja: Madonas novada

Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas un Projektu ieviešanas nodaļas speciālisti