Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=11334

Gulbenes un Madonas novadā militāro mācību “Saber Strike” ietvaros notiks taktiskie vingrinājumi

2022.02.24 20:05

No 25. līdz 26. februārim Gulbenes un Madonas novadā notiks taktiskie vingrinājumi starptautisko militāro mācību “Saber Strike 22” ietvaros. Mācību laikā pa abu novadu galvenajiem un mazākas nozīmes ceļiem pārvietosies militārā tehnika un gaisa telpā lidos ASV kaujas helikopteri “AH-64 Apache”.

Viens no mācību taktiskajiem uzdevumiem tiks veikts 25. februārī Gulbenes un Madonas novadā. Tajā būs iesaistītas Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 26. kājnieku bataljona vienības, kas sniegs atbalstu ASV Bruņoto spēku kaujas helikopteru “AH-64 Apache” taktiskajam uzdevumam. Vienlaikus Zemessardzes 26. kājnieku bataljons trenēs gan sakaru, gan savstarpējās komunikācijas procedūras, kā arī veiks militārā transporta maršu pa autoceļu Gulbene–Madona. Marša laikā netiks lietota nekāda veida munīcija, tomēr īslaicīgi tiks ierobežota satiksme uz koplietošanas ceļiem.

Jau ziņots, ka februārī un martā Latvijā notiek divas starptautiskas militārās mācības – ASV Bruņoto spēku pavēlniecības Eiropā vadītās mācības “Saber Strike 22” un NBS Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes organizētās mācības “Crystal Arrow 22”. To mērķis ir pilnveidot sabiedroto valstu militāro vienību savietojamību taktisko operāciju laikā, tostarp demonstrējot spējas izpildīt uzdevumus ziemas apstākļos. Mācībās iesaistītās vienības savstarpēji sadarbojas, demonstrējot NATO dalībvalstu kaujas gatavību, stiprinot NATO kolektīvās aizsardzības principus un veicinot atturēšanu.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus visos novados ar izpratni izturēties pret notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju uzlabošanu un reģionālās drošības stiprināšanu. Mācību uzdevumu izpilde tiek plānota tā, lai pēc iespējas mazāk ietekmētu iedzīvotāju pārvietošanos un sauszemes satiksmi.

  Visi mācību uzdevumi tiek veikti atbilstoši Latvijā noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktajiem drošības pasākumiem.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju. Lai iestātos Zemessardzē, zvaniet 1811 vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Papildu informācija par dienestu Zemessardzē www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv

Foto: srž. E.Grundšteins

Informāciju sagatavoja:

Zemessardzes 26.kājnieku bataljona

Civilmilitārās sadarbības speciāliste

Aira Ločmele

Tālr. 29275578, e-pasts aira.locmele@mil.lv

Facebook/Vidzemes brigādes zemessargi