Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=11333

Mainās ierobežojumi publisko pasākumu norisei, kultūrvietu darbībai un apmeklēšanai, arī Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā

2022.02.23 17:49

Latvijas Republikas Kultūras ministrija informē, ka pēc 28. februāra, beidzoties ārkārtējai situācijai, būs iespējams atcelt lielu daļu šobrīd spēkā esošo epidemioloģiskās drošības pasākumu, būtiski mazinot ierobežojumus kultūras norišu organizēšanai un kultūrvietu apmeklēšanai. Šāds valdības lēmums līdz ar grozījumiem normatīvajā regulējumā balstīts prognozē, ka februāra beigās, marta sākumā būs novērojama situācijas stabilizācija un pakāpeniska saslimstības samazināšanās tendence.

Ministru kabineta noteikumi attiecas arī uz Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zāļu un  Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuves Sarkaņos apmeklējumu:

·  No 16. februāra bērni kultūras pasākumus un kultūrvietas, arī muzejus, var apmeklēt, neuzrādot Covid-19 sertifikātu vai laboratorijas testa izziņu.

·  No 1. marta tiek atcelts kultūrvietu un publisko kultūras pasākumu darba laika ierobežojums, pasākumos un kultūrvietu teritorijās ārpus telpām apmeklētājiem vairs nebūs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un nebūs jālieto sejas maskas.

·  Apmeklējot Madonas muzeju līdz 1. aprīlim jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un jālieto medicīniskās sejas maskas vai FFP-2 respiratori. Sertifikāts nebūs jāuzrāda bērniem līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot).

·  Muzeja organizētajos publiskos pasākumos vairs nebūs nosacījuma apmeklētājus izvietot distancētās, fiksētās, personalizētās sēdvietās, līdz ar to varēs notikt arī pasākumi bez sēdvietām; tiek atcelta arī biļešu personalizācijas un apmeklētāju reģistrācijas prasība. Maksimālais apmeklētāju skaits publiskos pasākumos noteikts līdz 3000 cilvēkiem.

·  Ar 1. martu Madonas muzejs atsāks skolēnu ekskursiju pieņemšanu, kā arī būs iespēja pieteikties uz muzejpedagoģiskajām nodarbībām, ievērojot piesardzības pasākumus un neveicinot pārāk lielu pulcēšanos laikā un telpā.

Vairāk par jaunajiem noteikumiem aicinām lasīt Latvijas Republikas Kultūras ministrijas mājas lapā bit.ly/3BmXF9y

Lai no 1. marta pieteiktos uz skolēnu ekskursiju laikiem un muzejpedagoģiskajām nodarbībām, lūdzam zvanīt uz norādīto tālruņa numuriem:

o   Madonas muzeja Izstāžu zāles: 64823844 vai 29418187

o   Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuve Sarkaņos: 26579716

Ar muzeja izstāžu unmuzejpedagoģisko programmu piedāvājumu var iepazīties muzeja mājas lapā.

Uz tikšanos muzejā!



Informāciju sagatavoja

Zane Grīnvalde

Izglītojošā darba nodaļas vadītāja