Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=11250

Valsts aizsardzības mācība izglītības iestādēs

2022.01.28 11:59

Jaunsardzes centrs 2022./2023. mācību gadā aicina vispārizglītojošās un profesionālās izglītības iestādes uzsākt valsts aizsardzības mācības (VAM) programmu.

 Apgūstot VAM jauniešos tiks veicināta pilsoniskā apziņa un patriotisms, kā arī viņi apgūs valsts aizsardzībai nepieciešamās iemaņas un prasmes. Mācību stundu laikā apgūtās zināšanas izglītojamie varēs papildināt VAM vasaras nometnēs, kurās dalība būs brīvprātīga un bezmaksas. Papildus nometnes laikā izglītojamie apgūs 15h pirmās palīdzības kursu, pēc kura saņems ar NMPD apstiprināto apliecību.

Uzsākot VAM īstenošanu izglītības iestādēm jāatvēl vienu pilnu mācību dienu katrā mēnesī (8 h), mācību gada ietvaros (9 mēneši). 8-15 audzēkņi, kuri vēlas apgūt VAM programmu, mācību klase un  apsildāma noliktava (vismaz 20 kv/m), vai vietu konteineram, ar video novērošanu un elektrības pieslēgumu. Ja gadījumā nav iespējams nodrošināt augstāk minētās prasības par noliktavu vai konteineru, tad šis apstāklis no JC netiks uzskatīts par tik būtisku, lai nepiedāvātu VAM Jūsu mācību iestādē.

Jaunsardzes centrs izglītības iestādēm nodrošinās jaunsargu instruktorus, kuri pasniegs VAM programmu. Pilnu VAM priekšmeta izmaksu segšanu, ieskaitot jaunsargu instruktora algu, kā arī VAM programmas realizēšanai nepieciešamos materiāltehniskos līdzekļus un metodiskos materiālus.

Aicinām izglītības iestādi pieteikties VAM īstenošanai līdz 2022. gada 25. februārim, elektroniski aizpildot pieteikumu: (https://forms.gle/8nnBEfWx8kTRovTo9)

Nepieciešamības gadījumā konsultācijām sazināties ar Jaunsardzes centra Plānošanas un izglītības departamenta VAM nodaļas Vecāko eksperti metodiskajos jautājumos - Veltu Baseviču, velta.basevica@jc.gov.lv, 26009369.