Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-valsti?fu=read&id=11218

Līdz š.g. 25. jūnijam notiek parakstu vākšana Eiropas pilsoņu iniciatīvai “Beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES”

2022.01.11 14:44

Eiropas pilsoņu iniciatīva tika sākta 2012. gada aprīlī, lai mudinātu ES sabiedrību vairāk iesaistīties Savienības politiskajā dzīvē. Savācot miljonu parakstu, pilsoņi var likt Eiropas Komisijai apsvērt iespēju sagatavot kādu noteiktu jomu reglamentējošu tiesību aktu un Komisija lems par turpmāko rīcību.

Tā kā beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES ir viena no visvairāk apspriestajām tēmām arī konferencē Par Eiropas nākotni, aicinām uzsākt kvalitatīvu diskusiju par pamatienākumu tēmu dažādos griezumos.

https://futureu.europa.eu/pages/reporting

https://futureu.europa.eu/processes/Economy/f/10/proposals/1556


Šis ir sestais raksts vismaz divpadsmit rakstu sērijā par beznosacījuma pamatienākumiem. Tēmas, kuras tiks aplūkotas rakstos par beznosacījuma pamatienākumiem (BPI) būs saistītas ar tā ietekmi uz sociālajām tiesībām un drošību, taisnīgumu, nabadzību un nevienlīdzību, darbu un pašnodarbinātību, veselību, izglītību, zaļo transformāciju, robotizāciju un automatizāciju, ekonomisko aktivitāti, demokrātiju un tiesiskumu, kā BPI atbilst ES mērķiem un vērtībām, pamattiesību hartai un Sociālo tiesību pīlāra 20 principiem, tai skaitā par konferenci Par Eiropas nākotni, u. tml. tēmām, raugoties caur Latvijas prizmu.

Aicinu sekot mums sociālajā vietnē Facebook, kur pieejami visi sagatavotie raksti un aktuālā informācija par BPI, meklējot mūs ar atslēgas vārdiem "Sākt beznosacījuma pamatienākumus visā ES" un "Beznosacījumu pamatienākumi" (administrējam abas šīs vietnes).

 

Līdz šim Eiropas iniciatīvai "Sākt beznosacījuma pamatienākumus visā ES" kopumā ir savākti vismaz 167975 ES pilsoņu paraksti, no kuriem 3668 ir Latvijas pilsoņu paraksti. Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ parakstīt Eiropas pilsoņu iniciatīvu (EPI) var tikai interneta vietnē https://lv.eci-ubi.eu/.

Šī informācija ir sagatavota ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par publikācijas saturu atbild projekta ”Eiropas pilsoņu iniciatīvas „Beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES” aktualizēšana Latvijā” īstenotāji - Biedrība „Vecdaugavieši”, projekta numurs: AIF/2021/R/31.

 

Aija Lasmane

Biedrības "Vecdaugavieši"

Valdes priekšsēdētāja, Eiropas pilsoņu iniciatīvas „Beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES” koordinatore Latvijā

https://lv.eci-ubi.eu/ 

https://ubi4all.eu/lv/