Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-valsti?fu=read&id=11043

E-ADRESE. Sazinies ar valsti ērtāk un drošāk!

2021.11.03 08:05

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk - VARAM) atgādina, ka kopš 2018. gada 1. jūnija iedzīvotājiem un uzņēmumiem ir pieejama oficiālā elektroniskā adrese jeb e-adrese.

 
KAS IR E-ADRESE?

E-adrese ir drošas saziņas pakalpojums – tava digitālā pastkastīte portālā Latvija.lv. Tas ir ērts, drošs un efektīvs veids, kā sazināties ar vairāk nekā 3000 valsts un pašvaldību iestādēm jebkurā laikā un no jebkuras atrašanās vietas. Iepazīsties ar bukletu par e-adresi.

Sazināties e-adresē iespējams ar visām iestādēm, kas iekļautas Uzņēmumu reģistra Publisko personu un iestāžu sarakstā, t. sk. ar tiesu iestādēm, maksātnespējas administratoriem, zvērinātiem tiesas izpildītājiem un zvērinātiem notāriem. E-adresē dokumentus var nosūtīt arī tādiem uzņēmumiem, kam ir uzticētas valsts pārvaldes funkcijas.
Ja portālā Latvija.lv esi izveidojis e-adresi, turpmāk valsts un pašvaldības iestādes sazināsies ar tevi šajā digitālajā pastkastītē, nevis papīra formātā uz deklarēto adresi.

E-adresi ir izstrādājusi Valsts reģionālās attīstības aģentūra sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Lasīt vairāk. 

 
KĀ IZVEIDOT UN LIETOT E-ADRESI?

Lai e-adresē tavi ziņojumi būtu drošībā un iestādes būtu pārliecinātas, ka e-adreses ziņojuma sūtītājs esi tu un tieši tu saņemsi viņu sūtīto informāciju, nepieciešams sevi identificēt ar drošiem un pārbaudītiem identifikācijas rīkiem – tāpat kā klātienē, vēršoties iestādē, tev lūdz uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Tādēļ e-adresei varēsi piekļūt un izmantot, pieslēdzoties portālam Latvija.lv un identificējoties tikai ar kādu no drošiem elektroniskās identifikācijas līdzekļiem -  personas apliecība (eID karte) ar viedkaršu lasītāju vai mobilo lietotni eParaksts mobile, vai ar eParaksta karti, kas domāta juridiskām personām. Lasīt vairāk. 



Arī Madonas novada pašvaldība aicina pakalpojumu pieteikšanai izmantot e-adresi gadījumos, kad šim nolūkam nav izveidoti specializēti e-pakalpojumi.



Vairāk informācijas: