Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=11022

Cesvainē noslēgumam tuvojas Madonas ielas pārbūves darbi

2021.11.01 09:53

Noslēgumam tuvojas projekta “Satiksmes drošības uzlabošana Madonas ielas posmā pie Cesvaines vidusskolas” realizācija, kas ir noteikts kā prioritārais investīciju projekts.

Rekonstruējamais Madonas ielas posms 317 m garumā atrodas starp Pils ielu un Veidenbauma ielu un ir cieši saistīts ar 2007. gadā uzbūvēto Cesvaines vidusskolu. Iela ir pārbūvēta, daļēji mainot tās novietojumu un pieslēgumu Pils ielai, kura ir Cesvaines centrālā iela, kas tika pārbūvēta un nodota ekspluatācijā 2020.gadā. Izbūvētais Madonas ielas posms nodrošinās drošu un mūsdienīgu satiksmes plūsmu un piekļuvi izglītības iestādei, baznīcai, arī tautas namam un dzīvojamām mājām. Projekta rezultātā būs sakārtota un būtiski uzlabota satiksmes drošība un transporta sistēmas optimizācija,  ielas posms jau ir aprīkots ar ceļa zīmēm, izbūvēti gājēju un velosipēdistu celiņi, gājēju pārejas, kā arī izbūvēti ātrumvaļņi. Jau šobrīd iedzīvotāji var novērtēt, ka ir uzlabots ielas apgaismojums, kas nodrošina apgaismotu piekļuvi vidusskolai un izgaismo stāvlaukumu. Blakus ielai izbūvētais stāvlaukuma nodrošinās iedzīvotāju un viesu piekļuvi objektiem. Pēc pilnīgas projekta pabeigšanas un nodošanas ekspluatācijā būs atrisināta droša autobusu stāvēšana pie skolas, jo Cesvaines apvienības pārvalde nodrošina bērnu nogādāšanu skolā un aizvešanu mājās.

Cesvaines apvienības pārvaldes vadītājs Vilni Špats atzīst, ka Madonas ielas posma rekonstrukcija jau ilgstoši ir bijis viens no Cesvaines prioritārajiem projektiem, kura realizācija ļauj risināt satiksmes drošības jautājumus, kā arī sakārtot pilsētas iedzīvotājiem un viesiem nozīmīgu teritoriju.  

Būvdarbus veic SIA “8CBR” par 378 698,00 eiro ar PVN, tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzības darbus veic AS “Ceļuprojekts” par 3630,00 eiro ar PVN. Būvuzraudzība ir uzticēta SIA “Sunlight avenue” par 4840,00 eiro ar PVN.

Kopējās projekta izmaksas 387 168,00 eiro ar PVN. Projekta realizācijas laiks tika noteikts piecus mēnešus un novembrī visi ieplānotie darbi tiks pabeigti.

Informāciju sagatavoja: IVETA RAIMO, Madonas novada pašvaldības projektu ieviešanas nodaļas projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste