Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=10933

Tikšanās ar filmas "Bedre" režisori Daci Pūci Madonā

2021.09.24 08:11

Filmas pirmizrāde Madonas kinoteātrī “Vidzeme” notiks piektdien, 24.septembrī plkst.19.00 klātesot arī filmas režisorei Dacei Pūcei, kas pēc filmas noskatīšanās priecāsies aprunāties ar skatītājiem un iepazīstināt ar filmas tapšanas aizkulisēm.

Uz Latvijas kino ekrāniem nonākusi režisores Daces Pūces debijas pilnmetrāžas spēlfilma “Bedre” , kas savu ceļu pa kino ekrāniem uzsāka pagājušajā gadā, piedaloties filmu festivālos, un Lībekas festivālā Vācijā ieguvusi galveno balvu – “Grand Prix” kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma. Uz šo titulu kopumā pretendēja gandrīz 150 filmu no dažādām valstīm.

Filma “Bedre” veidota pēc Janas Egles stāstu motīviem. Tās centrā ir desmitgadīgais Markuss, kuram jāpielāgojas jaunajai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības rezultātā viņš atrod patvērumu pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē.

Lībekas kinofestivāla žūrija Daces Pūces filmu nodēvējusi par fantastisku debiju no Latvijas, kas žūrijas pārstāvjus pilnībā apbūrusi. Viņi filmu slavē par lieliskiem aktierdarbiem, dēvē par sirdi plosošu, bet ne brīdi salkanu, ar neaizmirstamiem, poētiskiem kadriem.

Filmas mūzikas autors ir Valters Pūce, kuram tā ir debija kā filmas komponistam, mūzikas ierakstā piedalījās orķestra “Sinfonietta Rīga” mūziķi ar diriģentu Normundu Šnē un Rīgas Doma zēnu koris Mārtiņa Klišāna vadībā.

Filma pulcējusi arī lielisku aktieru ansambli – filmā darbojas Dace Everss, Indra Burkovska, Inese Kučinska, Aigars Vilims un Egons Dombrovskis, viena no lomām uzticēta godalgotajai Polijas aktrisei Agatai Buzekai. Savukārt desmitgadīgā Markusa lomā iejuties Damirs Onackis.

"Bedre" ir saņēmusi Gran Prix Lībekas starptautiskajā kinofestivālā, kā arī piedalījusies ASV, Dienvidkorejas, Šanhajas, Irānas, Krievijas un Tallinas kinofestivālos, un beidzot ir gatava iepazīt arī Latvijas skatītājus. 

 Biļetes uz pirmizrādi ŠEIT

Apmeklējot kinoseansu nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un digitālo Covid-19 sertifikātu.