Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10916

Visi vilciena reisi maršrutā Rīga–Gulbene tiks izpildīti visu gadu!

2021.09.17 09:08

Šodien, 2021. gada 17. septembrī, Sabiedriskā transporta padome lēma, ka vilciena maršrutā Rīga–Gulbene reiss, kas Rīgā sestdienās tiek uzsākts plkst.8.01 un Gulbenē – plkst.18.11, tiks nodrošināts visu gadu (līdz šim abiem reisiem tika noteikta sezonalitāte vasaras periodā).

Kopš 2021. gada 1. jūnija maršrutā Rīga–Gulbene nedēļas nogalēs tiek nodrošināti pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu. Sākotnēji reiss, kas Rīgā sestdienās tiek uzsākts plkst.8.01, bet Gulbenē – plkst.18.11, bija sezonāls un tika izpildīts no 1. jūnija līdz 26. septembrim, bet, izvērtējot pasažieru skaitu abos reisos, tika pieņemts lēmums tos nodrošināt visu gadu. 

Līdz šim vidējais pārvadāto pasažieru skaits reisā no Rīgas līdz Gulbenei bija 75 pasažieri, bet no Gulbenes līdz Rīgai – 73; atsevišķos reisos pasažieru skaits sasniedza līdz pat 150. Ņemot vērā, ka ziemas periodā gaidāms pasažieru skaita samazinājums, plānots, ka nākamā gada jūlijā jautājums tiks skatīts atkārtoti. Vilciens, kas no Rīgas piektdienās izbrauc plkst.19.01 un svētdienās – plkst.12.01, bet no Gulbenes sestdienās – plkst.6.43 un svētdienās – 15.45, arī turpmāk kursēs visa gada garumā.
 

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.


Papildu informācijaiLilita Pelčere,

VSIA Autotransporta direkcija

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67356129

E-pasts: lilita.pelcere@atd.lv