Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=10905

Latvijas izlases rollerslēpotāji gatavi cīņai par augstām vietām pasaules čempionātā

2021.09.15 17:03

Latvijas izlases rollerslēpotāji no Madonas, Rīgas un Siguldas ir apņēmības pilni cīnīties par augstām vietām, tajā skaitā medaļām, pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kurā piedalīsies 15 valstu pārstāvji un kas rītdien sāksies pazīstamajā Itālijas kalnu ciematā Valdifiemmi.

Rollerlsēpošanā tāpat kā distanču slēpošanā ziemā pasaules čempionāti norisinās reizi divos gados. Iepriekšējais pasaules čempionāts rollerslēpošanā norisinājās pirms diviem gadiem pie mums Madonā, bet tagad no Latvijas slēpošanas centra stafeti ir pārņēmusi Itālija, kur pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā notiks jau trešo reizi. Šoreiz par norises vietu ir izvēlēta Valdifiemmi, kas pazīstama ar ne tikai pasaules čempionātiem 2013., 2003. un 19991. gadā ziemā, bet arī ar noslēdzošajiem etapiem grūtajā un prestižajā “Tour de ski” seriālā.

Latviju šajā pasaules čempionātā pārstāvēs pieci labākie savu grupu pārstāvji, no kuriem lielākais vairums ir madonieši. Mūsu izlasē ir iekļauti pieaugušo grupas līderi Raimo Vīgants un Kitija Auziņa (abi Madona), labākie juniori Lauris Kaparkalējs (Madona) un Samanta Krampe (Rīga), kā arī junioru vicelīderis Rainers Paeglis (Sigulda). Visi trīs madonieši, kā arī rīdziniece Krampe Itālijā atrodas jau no 7. septembra, aizvadot treniņnometni pirms gaidāmā pasaules čempionātā, bet siguldietis Paeglis pievienojies tagad.

Trīs no mūsējiem – Vīgants, Kaparkalējs un Krampe – pēc aizvadītajiem trim posmiem ir pasaules kausa kopvērtējuma līderi. Taču tas nenozīmē, ka Valdifiemmi gaidāms medaļu birums, jo konkurence būs spēcīga, bet iespējas izcīnīt kādu vai dažas medaļas Latvijas rollerslēpotājiem ir.

Latvijas izlases vadītājs Jānis Puida: “FIS pasaules čempionāts ir augstākā līmeņa pasākums rollerslēpošanā, kurā šogad piedalīsies 15 valstis un konkurence būs spēcīga. Šī gada atlases ciklā esam izveidojuši spēcīgu komandu ar mērķtiecīgiem sportistiem. Viņi ir cītīgi gatavojušies šim notikumam un noteikti spējīgi cīnīties arī par medaļām šeit Itālijā. Ja viss norisināsies veiksmīgi, tad ir labas izredzes iegūt šajā sezonā arī Top3 pozīciju nāciju vērtējumā. Lielākā daļa komandas Itālijas kalnos trenējas jau nedēļu. Jādomā, ka sportisti būs adaptējušies un parādīs labāko, ko var.”

Ceturtdien paredzēta brīvā stila distance ar intervāla startu, piektdien noskaidros labākos sprinterus 200m brīvajā stilā, sestdien rollerslēpotāji sacentīsies komandu sprintā, bet svētdien čempionāts noslēgsies ar klasiskā stila distanci ar kopēju startu.


Ivars Bācis
Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis