Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=10810

Filmas “Tizlenes’ radošā komanda viesosies Madonā

2021.09.03 08:34

Pavisam nesen uz kino ekrāniem visā Latvijā nonāca Martas Elīnas Martinsones jauniešu komēdija "Tizlenes”. Tos, kuri vēl nav paspējuši noskatīties filmu “Tizlenes’ uz lielajiem ekrāniem, filmas radošā komanda aicina darīt 5.septembrī plkst. 18:30, kad kinoteātrī “Vidzeme” viesosies filmas radošā komanda. Tikšanās laikā būs iespējams uzzināt vairāk par filmas tapšanu, filmēšanas norisi un uzdot sev interesējošus jautājumus.

Filmas darbība norisinās 1999. gadā, tuvojas jaunās tūkstošgades svinības. Trīs devītklasnieces Sarmīte, Sveta un Katrīna ir nolēmušas mainīt savu dzīvi un no klases apsmietākajām "tizlenēm" pārvērsties par skolas populārākajām meitenēm. Iedvesmojoties no Holivudas filmām un seriāliem, draudzenes nolemj, ka vienīgā izeja ir ierasties izlaidumā ar klases spicākajiem čaļiem. Taču, kad izfantazētie plāni gandrīz izbojā patiesu draudzību, meitenēm nākas saprast, ka izlikšanās par to, kas neesi, nenes nedz laimi, nedz stilīgumu, un dzīvē viss nenotiek kā kino.

Jauniešu komēdijas galvenajās lomās iejutušās vidusskolas vecuma aktrises – Asnāte Sofija Rožkalne, Ludmila Karpova, Katrīna Dambeniece un Gerda Embure. Aktieru ansamblī ir arī pieredzējuši un plaši pazīstami aktieri – Guna Zariņa, Daiga Kažociņa, Ģirts Krūmiņš, Imants Strads, Marija Linarte, Inga Siliņa un Mārtiņš Kalita. Epizodiskas lomas tikušas arī šī laika populārās kultūras zvaigznēm, tostarp reperiem un sociālo tīklu platformu zvaigznēm Jānim Krīvēnam un Edgaram Bāliņam, kā arī reperei Viņa.

Biļetes filmas īpašajam seansam iepriekšpārdošanā  iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs.

Filmas pirmizrāde kinoteātrī “Vidzeme” notika 27.augustā plkst.19:00.

Filma “Tizlenes” veidota kopprodukcijā ar Čehiju, kur tā, dublēta čehu valodā, tiks arī izrādīta. Filmas producents ir Guntis Trekteris, operators-inscenētājs Aigars Sērmukšs (LGC), mākslinieks Aivars Žukovskis, grima māksliniece Tamara Koubova un Zane Žilinska, kostīmu māksliniece Jūlija Volkinšteine un aktieru atlases režisore Gunita Groša.


"Tizlenes" ir režisores Martas Elīnas Martinsones debijas pilnmetrāžas filma. Filma saņēmusi Nacionālā Kino centra finansējumu. Filmas izplatītājs ir "ACME Film Latvija".