Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10683

Raiņa ielas apkaimes katlu mājas dūmenis draudus nerada!

2021.07.16 12:07

15. jūlija vakarā Raiņa ielas (Madonā) apkaimes iedzīvotāju uzmanību piesaistīja pirms vairākiem gadiem iekonservētās katlu mājas (Raiņa iela 25) metāla dūmeņa vibrācijas.

Reaģējot uz iedzīvotāju izsaukumu, dzīvojamajā rajonā operatīvi ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Madonas daļas kā arī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa darbinieki un norobežoja teritoriju, lūdzot iedzīvotājus pārvietot norobežotajā teritorijā esošos auto.

Dūmenis tika apsekots un saņemts atzinums, ka tas iedzīvotājiem draudus nerada.

“Dūmeni ir apsekojuši gan inženieri, gan būvniecības uzņēmuma, kas specializējas skursteņu demontāžā speciālisti un ir konstatēts, ka katlu mājas skurstenis nerada draudus iedzīvotāju veselībai, dzīvībai vai mantai. Dūmeņa vibrācijas, metālam sakarstot, ir izraisījušas karstā gaisa svārstības. Skurstenis pats sevi iekustina un noteiktā amplitūdā liek tam šūpoties. Šodien dūmenis atkal ir stabils, taču, ņemot vērā, augsto gaisa temperatūru var prognozēt, ka vakarā tas atkal iešūposies. Gan dūmeņa pamatne, gan trīs atsaites, kas ir pamatīgi nostiprinātas, dūmeni stabili notur vietā, līdz ar to nav pamata bažām, ka tas varētu nogāzties,” situāciju skaidro Madonas pilsētas pārvaldnieks GUNTIS ĶEVERIS.     

Neraugoties uz to, ka skurstenis ir drošs, to nolemts demontēt, jo savu funkciju, tas vairs neveic. Ēka šobrīd pilda noliktavas funkciju, un nav plānots, ka tajā kādreiz varētu atjaunot katlu māju. Jau nedēļas nogalē tiks veikti sagatavošanās darbi dūmeņa demontāžai, kuru plānots veikt nākamās nedēļas sākumā.

“Patlaban gaidām, kad uz Madonu tiks atgādāts celtnis ar kura palīdzību veikt dūmeņa demontāžu. Šī iemesla dēļ teritorija ap veco katlu māju joprojām tiks norobežota un aicinu iedzīvotājs neplēst nost norobežojošās lentas un nenovietot savu auto stāvvietās, kas varētu apgrūtināt specializētā transporta piekļuvi un skursteņa nojaukšanu,” uzsver Madonas pilsētas pārvaldnieks.

Citu ierobežojumu Raiņa ielas apkaimes iedzīvotājiem nav. Piekļuve sadzīves atkritumu konteineru laukumam nav apgrūtināta un arī norobežotajā teritorijā iedzīvotāji var uzturēties.

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists