Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10564

Bēbīšu skoliņa "Asniņš" JŪNIJĀ aicina!

2021.06.02 18:50

Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē "Kastanītis", Blaumaņa 19 biedrība "KASTANĪTIS - BĒRNIEM" bebīšu skoliņa "Asniņš" projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem”, identifikācijas Nr. 9.2.4.2/16/I/092, ietvaros piedāvā (13 nodarbības ciklā 1.-6. nodarbību ciklā un 9 nodarbības noslēdzošajā – 7. ciklā ) topošajām māmiņām un jaunajiem vecākiem.

To uzdevumi ir:

  1. Sniegt iespēju jaunajām māmiņām, tai skaitā sociālā riska grupām integrēties sabiedrībā, rast risinājumus aktuālām problēmām un daļēji novērst to cēloņus.
  2. Sniegt psiholoģisku atbalstu un speciālistu palīdzību ( mikrologopēda, pediatra, ģimenes psihoterapeita, fizioterapeita, mūzikas terapeita, smilšu terapeita, fitoterapeita, fitnesa trenera,  kinestētiskā hendlinga speciālista, ginekologa, dūlas u.c. speciālistu lekcijas).
  3. Dot iespēju jaunajiem vecākiem tikties un dalīties pieredzē un attīstīt viņu prasmes bērnu kopšanā un attīstības veicināšanā.
  4. Dot iespēju bērniem jau no mazotnes būt kopā ar vienaudžiem.

Otrā cikla 5. nodarbībā ,, Emocionālā inteliģence” (2. daļa) 03.06.2021. plkst. 15:00-16:15  viesosies Ieva Kovaļenoka, diplomēta psiholoģe.

Nodarbība vērsta uz to, lai izprastu, kas ir Emocionālā Inteliģence un kā gūt piepildījumu dzīvē, izjūtot dažādas emocijas, kas bieži vien mazuļa gaidību laikā un pēc bērniņa ienākšanas ģimenē atšķiras no līdz šim pieredzētajām. Izprotot, pieņemot un iemīlot sevi, mēs spējam labāk izprast arī savus bērnus, dzīvesbiedrus, tādējādi uzlabojot emocionālo, garīgo vidi savā ģimenē. Tāpat savas iekšējās būtības izpratne un apzināšanās uzlabo komunikāciju ar apkārtējiem cilvēkiem ārpus ģimenes.

Otrajā daļā plānots pievērsties sekojošām tēmām:

- vai ar emocijām ir jācīnās;

- rakstura īpašības, kas ietekmē mūsu emocijas.

Otrā cikla 6. nodarbībā  ,,Mazuļu handlings un fiziskās aktivitātes jaunajām māmiņām” 10.06.2021. plkst. 15:00-16:15  viesosies ŽaneteVingre, sertificēta fizioterapeite.

Hendlings (no angļu val. handling) ir metode, kas māca, kā pareizi turēt un darboties ar mazuli. Nodarbībā sertificēta fizioterapeite pastāstīs un ar praktiskiem piemēriem, darbojoties ar lelli, parādīs principus, kas jāievēro aprūpējot mazuli – kā zīdaini pareizi celt, velt, guldīt un apģērbt, lai veicinātu pareizu bērniņa fizioloģisko attīstību. Speciāliste pieskarsies arī tēmai par zīdaiņa muskulatūras izmaiņām pie paaugstināta tonusa un samazināta tonusa – kā šīs izmaiņas laikus pamanīt un/vai novērst to attīstību. Nodarbības otrajā daļā fizioterapeite pastāstīs par fizisko aktivitāšu nozīmi jauno māmiņu vispārējās veselības uzturēšanā, kā arī sniegs ieteikumus, kā atsākt fizisko aktivitāšu iekļaušanu savā ikdienā pēc iespējas pareizāk – tā, lai sev nekaitētu.

Otrā cikla 7. nodarbībā ,,Līgo dziesmas pozitīvām emocijām” 17.06.2021. plkst. 15:00-16:15 viesosies Vita Krūmiņa, sertificēta mākslas terapeite.

Mūzikas terapija (1. daļa)

Nodarbībā grūtnieces un jaunie vecāki tiks iepazīstināti ar aktīvo mūzikas terapiju un tās spēju veicināt katra indivīda garīgo, fizisko un sociālo veselību. Tāpat tiks sniegts priekšstats par to, kā dziedot māmiņa vai tētis var dziedināt (uzlabot fizisko un psihisko veselību), harmonizēt ne tikai sevi pašu, bet arī palīdzēt savam bērniņam.

Pirmajā tikšanās reizē caur Līgo dziesmām un svētku svinēšanas tradīcijām centīsimies izprast pozitīvo emociju nozīmi stipras garīgās un fiziskās veselības nodrošināšanai topošajām māmiņām un jaunajiem vecākiem, kā rezultātā arī bērniņš var augt un attīstīties laimīgā un harmoniskā vidē. Caur aplīgošanas dziesmām savukārt tiks stimulēta komunikācija ar līdzcilvēkiem, kam bieži vien jaunie vecāki aizņemtajā mazuļa aprūpes laikā nepievērš pietiekamu uzmanību.


Dalība nodarbībās - bez maksas.


Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.

Projekts tiks īstenots no 2020. līdz 2023.gadam. Par tā aktivitātēm var uzzināt Madonas novada mājas lapā; Madonas pilsētas PII ,,Kastanītis” mājas lapā - www.madona.lv/kastanitis sadaļā bebīšu skoliņa  ,,Asniņš”; sociālā tīkla facebook sadaļā bebīšu skoliņa ,,Asniņš”.

Katru afišu rotā veselīgi sirsnīgs ābols. Tā ir projekta atpazīšanas zīme, kas simbolizē svaigumu, vitalitāti un veselību.


Novada topošās māmiņas un jaunie vecāki kopā ar mazulīti tiek aicināti aktīvi iesaistīties projekta ietvaros rīkotajās nodarbībās.



Kontakttelefona Nr.: 26456234

Informāciju sagatavoja: Ārija Logina