Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10389

NMPD godina un apbalvo savus darbiniekus no visas Latvijas, tostarp divas dienesta darbinieces no Madonas!

2021.03.30 11:16

Sakot paldies par profesionalitāti ikdienas darbā, pašaizliedzību, ieguldījumu un izcilu veikumu kritiskos izsaukumos, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) apbalvojis vairāk nekā 100 savus darbiniekus no visas Latvijas. Par teicamu darbu godināti brigāžu mediķi, dispečeri, operatīvo transportlīdzekļu vadītāji, Specializētās medicīnas centra ārsti un personāls, kā arī citu dienesta struktūrvienību darbinieki.

Pandēmijas un valstī noteikto epidemioloģisko drošības pasākumu dēļ ik gadus dienestā ierastā svinīgā apbalvojumu pasniegšanas ceremonija, sanākot visiem kopā, šoreiz gan nenotika. Pie laureātiem apbalvojumi aizceļoja individuāli, jo atzinība un paldies vārdi nedrīkst palikt nepateikti.

Sakot paldies par darbu un cildinot veikumu, apbalvoti ne vien tie dienesta darbinieki, kuri īpaši sarežģītās situācijās paveikuši visu iespējamo un neiespējamo, glābjot cilvēku dzīvības, bet arī tie, kuri ikdienā un daudzu gadu garumā savas zināšanas un enerģiju pašaizliedzīgi velta dienestam. Apbalvojumi pasniegti vairākās nominācijās – “Mūža ieguldījums”, “Par profesionalitāti”, “Par ieguldījumu”, “Par pašaizliedzību” un „Atzinības raksts”. Tos saņēma dienesta darbinieki no visas Latvijas – Rīgas, Cēsīm, Jelgavas, Valmieras, Saldus, Daugavpils, Rūjienas, Aizkraukles, Jēkabpils, Ogres, Talsiem, Liepājas, Priekules, Valkas, Siguldas, Madonas, Ērgļiem, Neretas, Aknīstes, Krāslavas, Rēzeknes, Kuldīgas, Ventspils, Ilūkstes un Viesītes. 

Apbalvoto vidū ir mediķi, kuri strādājuši ļoti saspringtās un sarežģītās situācijās – šosejas mālā glābuši dzīvību mammai un jaundzimušajam priekšlaicīgās dzemdībās, kas notika divus mēnešus pirms noteiktā laika, pļavas vidū snieguši palīdzību pacientam, kuru ierāva siena presē, sadragājot vairākas ķermeņa daļas. Tāpat uzteikts brigāžu komandas darbs smagā ceļu satiksmes negadījumā, kurā dzīvībai bīstamas traumas guva pieci cilvēki, tostarp arī 3 gadus vecs bērns. Drosme vienlaikus novērtēta arī tajās situācijās, kad nācies strādāt saspringtos un sarežģītos apstākļos. Godināti mediķi, kuri veica atdzīvināšanas pasākumus kādam vīrietim meža biezoknī, kādām strādniekam jaunbūvē uz sastatnēm vairāku metru augstumā un kādam 14 gadus vecam bērnam uz veca un bīstama dzelzceļa tilta konstrukcijas upmalā, mediķiem pašiem jebkurā mirklī riskējot iekrist ūdenī. 

Par profesionalitāti uzteikti brigāžu mediķi, kuri, glābjot ne viena vien pacienta dzīvību, teicami organizē savas komandas darbu, operatīvo transportlīdzekļu vadītāji, kuri sniedz visu nepieciešamo atbalstu brigādēm, kā arī vadības centra darbinieki, kuri rūpējas, lai dienesta darbs noritētu raiti un mediķiem būtu viss nepieciešamais. Īpaši godināti arī tie darbinieki, kuri dienestam veltījuši savu mūžu, strādājot tajā vairāk nekā 25 gadus, kā arī tie, kuri iniciē arvien jaunas idejas dienesta darba uzlabošanai, kā arī ar aizrautību un entuziasmu ievada darbā  jaunos kolēģus.



Lūk, apbalvotie dienesta darbinieki no Madonas:
Apbalvojumu “Atzinības raksts” piešķir par konkrētos gadījumos apliecinātu augstu profesionalitāti neatliekamās medicīniskās palīdzības organizēšanā vai nodrošināšanā īpaši kritiskās situācijās, spējot pieņemt tūlītējus, atbildīgus un atbilstošus lēmumus, lai glābtu un saglabātu pacientu dzīvības. Šis apbalvojums piešķirts:
 
 
Apbalvojumu “Par ilggadību” piešķir dienesta darbiniekiem, sasniedzot 25 gadu darba stāžu. Šis apbalvojums piešķirts:
 
Visu apbalvojumus ieguvušo personu sarasts.


PALDIES PAR SIRDS DARBU, KO IK DIENU DARĀT!

SVEICAM UN LEPOJAMIES!
‌‌

Informāciju sagatavoja: Arita Freimane

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 67337009

prese@nmpd.gov.lv