Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10379

LVRTC par Madonas novadu...

2021.03.24 14:16

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) sagatavojis video par optiskā kabeļa ierīkošanu un izmantošanu Madonā.

"Madonas novads ir viens no aktīvākajiem platjoslas optiskā tīkla izmantotājiem valstī! Priecājamies, ka platjoslas tīkls kļuvis par pamatu tam, lai novads attīstītu arī savu optisko tīklu, kas nu jau apvieno gan novada, gan pagastu iestādes. Madonas slimnīca, kas šogad svin savu 90. darbības gadu, arī kļuvusi par ātra interneta lietotāju!" - no ieraksta LVRTC facebook kontā. VIDEO.

Pirmais pieslēgums platjoslas tīklam Madonas novadā izveidots jau 2016.gadā, bet pēdējā gada laikā tīklam pieslēgti arī 7 pagasti, turklāt izveidots vienots iekšējais tīkls visām pašvaldības iestādēm. Katrā no pieslēgtajām iestādēm vispirms ir veikta esošās situācijas inventerizācija, bet līdz ar pieslēgšanu vienotajam tīklam – arī iekšējā tīkla pārbūve. 

Pirms tīkla izbūves katrs pagasts un katra pašvaldības iestāde  interneta pakalpojumus pirka decentralizēti un tā ātrums un kvalitāte bija atšķirīgi. Pēc tīkla izbūves ir centralizēti palielināts interneta ātrums, centralizēta iestāžu IT pārvaldība, kas uzlabojis arī kopējo kiberdrošības līmeni. Veiktās izbūves un pieslēgšanās tīklam ļauj ietaupīt finanšu līdzekļus.


Par LVRTC.
VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) ir viens no vadošajiem elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, kas gādā, lai ikvienam valsts iedzīvotājam būtu iespēja droši un ātri saņemt un pārraidīt informāciju.



‌Informāciju sagatavoja un ievietoja: Ilze Riekstiņa
‌Madonas novada pašvaldības
‌Attīstības nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste